Ovo mesto se nalazi u SRBIJI I RAJ JE ZA PLUĆA! Ovde...

Ovo mesto se nalazi u SRBIJI I RAJ JE ZA PLUĆA! Ovde je VAZDUH ČISTIJI NEGO NA ALPIMA

Za najviše zagađenje gradove prema vršenim itraživanjima smatraju se Beograd, Novi Sad, Niš, Užice, Bor, Pančevo i Zrenjanin.

Kao najveći zagađivači Beograda, Novog Sada i Niša je saobraćaj. Dok najčistiji vazduh udišu snanovnici Kopaonika, Vranja, Valjeva, Zaječara, Kikinde, Kosjerića, Kostolca i Kameničkog Visa.

gasovi_3

A evo gde je najčistiji vazduh od svih gore pomenutih, čak i bolji od onoga u Alpima, teško za poverovati ali takvo mesto se nalazi u Banatu, a to mesto je Poiana Marului – Proplanak jabuka koje je na 150 km od Temišvara i nalazi se na 700m nadmorske visine, a prema naučnim istraživanjima ovde je vazduh čistiji od onog kod Nijagarinih vodopada.

gt-poiana-marului-850

Pojas od Malog središta do Crvenog krsta na Vršačkim planima pripada istom krugu, tako da je vazduh kod Vršca najčistiji.

Ovo je opštepoznato još tridesetih godina prošlog veka kada je Marija od Rumunije (švapska princeza) sazidala legat zgradu Crvenog krsta, radi lečenja plućnih bolesnika i njihovog oporavka, koja je bila povezana sa plućnom bolnicom u Beloj Crkvi.

vrsac

Francuski stručnjaci su pre 10 godina utvrdila da je negativna jonizacija u ovoj oblasti veća nego u poznatom odmaralištu Davos u Švajcarskoj, a što potvrđuju i mnogi izlečeni bolesnici.

4 KOMENTARA

  1. Prvo ovo mesto nije u Srbiji, vec u Rumuniji. A drug stvar, kako moze Kostolac da bude medju cistijim gradovima u Srbiji?

KOMENTARIŠI