Ovo su najtraženije destinacije u Srbiji za leto 2018.

Ovo su najtraženije destinacije u Srbiji za leto 2018.

Kako kažu iz turističkih agencija, najveći broj turista ove godine bira Tursku i grčka ostrva. Odmah iza su Španija, Italija, Egipat i Dubaji

Kako kažu iz turističkih agencija, najveći broj turista ove godine bira Tursku i grčka ostrva. Odmah iza su Španija, Italija, Egipat i Dubaji.

“Južna Turska ima primat u odnosu na Egej i najpopularnija letovališta su Antalija, Alanja, Belek, Kemer, Side. Kada je Grčka u pitanju najbolje se prodaju Krit, Skijatos, Rodos, Skopelos, Krf… Dosta klijenata je zainteresovano za nova ostrva u ponudi Kos i Samos. Kada je sever Grčke u pitanju tradicionalno se najbolje prodaje Halkidiki“, kaže Andrej Todorović, PR Kontikija, dodajući da roditelji s decom najčešće biraju rizortove u Kemeru i Beleku, kao i ostrva poput Skopelosa i Rodosa.

U Travellandu i dalje dominira hotelski i apartmanski smeštaj na severu Grčke što zbog relativne blizine u odnosu na druge delove Grčke, što zbog široke ponude smeštaja za svačiji džep.

“Veoma su popularni hoteli koji nude ponude gde su deca u potpunosti gratis. Povoljni hoteli sa all inclusive uslugom su veoma traženi za porodični odmor jer se u ovom slučaju znatno smanjuje vanpansionska potrošnja. Takođe, preferiraju veća mesta i kontinentalni deo zbog veće dostupnosti sadržaja i lekarske pomoći“, ističe Željko Dobrilović iz ove turističke agencije.

KOMENTARIŠI