Foto: JKP "Parking servis" Požarevac

Novo zatvoreno parkiralište “Sunčani park” počelo je sa radom danas od 7h.

Reč je o parkiralištu dobijenom spajanjem dva zatvorena parkirališta iz ulice Drinske kod zgrade Načelstva i iz ulice Jovana Šerbanovića kod Centra za kulturu, sa čijom se rekonstrukcijom započelo 4. jula, uz još tada najavljeno otvaranje 2. avgusta na Dan osnivanja preduzeća.

– Ja sam prezadovoljna, sve je teklo po planu, svi radovi i nabavke su realizovani u roku.  Rekonstrukcijom parkirališta kod zgrade Načelstva dobili smo savremenije i uredjenije parkiralište sa više obeleženih parking mesta. Novo parkiralište “Sunčani park”
ima ukupno 110 parking mesta, rekla je Marija Papović, v.d. direktora JKP “Parking servis” Požarevac.

-Pored većeg broja parking mesta, ovim spajanjem smo olakšali vozačima i kretanje u centralnom gradskom jezgru, izbegavanjem čekanja na dva semafora kod Politehničke i kod Ekonomske škole, na taj način što će moći da udju na jedno parkiralište a izadju na drugom. Pored ulaganja u kompletno  novu asfaltnu podlogu, u novi sistem za sakupljanje atmosferskih voda i druge gradjevinske radove, nabavljena je  nova ograda,  novi set rampi na ulazu i izlazu, novi brojači slobodnih parking mesta na ulazu u oba parkirališta, držači za bicikle i dr. Svi radovi i sve nabavke finansirane su isključivo iz sopstvenih sredstava preduzeća u iznosu od oko 5,5miliona dinara. Meni je posebno drago da je preduzeće doživelo takvu finansijsku stabilnost i položaj da može samostalno da finansira i ovako velike projekte. Radno vreme parkirališta biće od 7h do 22h radnim danima, a subotom od 8h do 14h. Danas na Dan osnivanja preduzeća naši dragi korisnici će moći potpuno besplatno celog dana da isprobaju i provozaju se novim parkiralištem pod nazivom “Sunčani park”, zaključila je Papovićeva.

KOMENTARIŠI