Foto: Energija Kostolac / arhiva

U Gradskom parku ispred zgrade Načelstva u Požarevcu u utorak je održan još jedan protest penzionera i invalida rada, jer im kostolački ugalj, dva puta obećan, još uvek nije isporučen.

Nakon prvog protesta, održanog 3. oktobra, iz EPS-a im je obećano da isporuka kreće narednog dana i završiće se do kraja oktobra, ali to nije ispunjeno. Zato su penzioneri najavili još jedan protest za 31. oktobar, a potom i blokadu kopa „Drmno“, ali je to odloženo jer je stiglo novo obećanje da stiže ugalj, ali uz doplatu, i to jednokratnu.

Svi koji su ugalj platili po ceni od 4.560, morali su da doplate do nove cene – ukupno 8.800 po toni.

– Skoro svi naši članovi izvršili su doplatu, ali uglja i dalje nema. Sada nam je rečeno da će TE-KO Kostolac do petka da formira komisiju za rešavanje ovog problema, i da će se do 20. novembra sa našim udruženjem potpisati ugovor o isporuci uglja – rekao je Dobrivoje Obradović, predsednik Protestnog odbora.

Nakon okupljanja ispred Gradske uprave, penzioneri su održali protestnu šetnju kroz centar grada. Ukoliko i nakon 20. novembra ne krene isporuka, najavili su blokadu kopa „Drmno“.

KOMENTARIŠI