Foto: Pixabay // ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje saobraćajnih prekršaja – prekoračenje dozvoljene brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekorišćenje sigurnosnog pojasa otkrili su i sankcionisali ukupno 11.888 vozača na teritoriji Republike Srbije.

Za četiri dana, policija je iz saobraćaja isključila 1.126 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 33 vozača. Na trežnjenju u službenim prostorijama policije zadržano je čak 226 vozača koji su imali više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Takođe, 5.685 vozača sankcionisano je zbog prekoračenja dozvoljene brzine, a 1.935 učesnika u saobraćaju zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Pojačana kontrola saobraćaja na srpskim putevima trajaće do 10. januara, a njen cilj je očuvanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije još jednom apeluju na vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima puta i da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote.

KOMENTARIŠI