Pink Flojd objavio prvu pesmu još od 1994. godine

Pink Flojd objavio prvu pesmu još od 1994. godine

Pink Flojd je napisao svoju prvu novu pesmu posle skoro 30 godina kako bi podržao Ukrajince, objavio je bend u četvrtak.

Pesma „Hey, Hey, Rise-Up!“ je objavljena danas, a koristiće se za prikupljanje sredstava za humanitarne svrhe povezane s ratom.

U njemu je i Andrij Hlivniuk, iz jednog od najvećih ukrajinskih bendova BoomBox, koji peva na trgu Sofijskaja u Kijevu u isečku koji je postao viralan.

Hlivniuk je napustio svetsku turneju kako bi se vratio u Ukrajinu i pomogao u odbrani svoje zemlje.

“Mi, kao i mnogi, osjećamo bes i frustraciju zbog ovog podlog čina invazije na nezavisnu, mirnu i demokratsku zemlju, čiji narod ubija jedna od najvećih svetskih sila”, napisali su članovi Pink Flojda na Tviteru.

U saopštenju za javnost, vođa benda Dejvid Gilmor rekao je da ga je dirnuo Hlivniukov video – “Bio je to snažan trenutak zbog kog sam poželeo da napišem pesmu”.

Uspeo je da razgovara sa Hlivniukom, koji je bio u bolničkom krevetu u Kijevu, gde se oporavljao nakon što je pogođen gelerima u minobacačkom napadu, objavila je diskografska kuća.

“Pustio sam mu deo pesme preko telefona i on mi je dao svoj blagoslov. Obojica se nadamo da ćemo u budućnosti učiniti nešto zajedno i lično”, rekao je Gilmor.

Slika koja prati pesmu je suncokret, a inspirisana je viralnim videom, na kojem se vidi Ukrajinka kako vređa dva naoružana ruska vojnika.

U njemu ona kaže vojnicima – “Uzmite ove semenke i stavite ih u džepove. Tako će rasti suncokreti kada se svi ovde odmorite”.

To je prva originalna muzika Pink Flojda od “The Division Bell” iz 1994. godine.

Gilmor je na Tviteru izrazio svoje protivljenje ratu ubrzo nakon ruske invazije, rekavši “Putin mora da ode”.

Bend je takođe povukao svoju muziku sa ruskih i beloruskih striming stranica u znak protesta zbog invazije.

https://www.youtube.com/watch?v=VpUkET5vBtM

KOMENTARIŠI