Pioniri rep metala “Rage Against The Machine” ponovo na okupu

Pioniri rep metala “Rage Against The Machine” ponovo na okupu

Legende devedesetih godina i rep metala „Rejdž agenst d mašin“ ponovo se okupljaju, a hitovi poput “Killing in the Name” i “Know Your Enemy” moći će da se čuju na nekoliko koncerata 2020. godine, uključujući i festival „Koačela“, navodi „Forbs“.

Datumi su potajno saopšteni na društvenim mrežama. Vejn Kamemoto, dugogodišnji saradnik benda razvejao je sumnje rečima da su datumi na nalozima sa društvenih mreža tačni.

Kultni anarholevičarski bend, osnovan 1991. godine, poslednji put je zajedno nastupao 2011. godine u Los Anđelesu. U maju 2016. godine gitarista Tom Morelo, bubnjar Bred Vilk i basista Tim Komerford udružili su se sa Čakom Di-om iz „Pablik enemija“ (Public Enemy) i Bi Rilom iz „Sajpres hila“ (Cypress Hill) i formirali bend „Profets of rejdž“ (Prophets Of Rage).

U vreme kada je nova supergrupa osnovana, Morelo i društvo rekli su da je razlog za to odgovor na predsedničke izbore 2016. godine.

U skladu sa time ne iznenađuje da se „Rejdž“ ponovo okuplja uoči predstojećih predsedničkih izbora i to sa početnim koncertom 26. marta u El Pasu u Teksasu, gde je pre par meseci u pucnjavi ubijeno 20 osoba.

„Rejdž agenst d mašin“ (Rage Against The Machine) postigao je devedesetih godina ogroman uspeh hitovima Killing in the Name, Know Your Enemy, Wake Up, Bullet in the Head i svojim glasnim antiratnim i levičarskim stavovima protiv političkog establišmenta.

KOMENTARIŠI