Pred prepunim tribinama sportske dvorane u Velikom Gradištu, pioniri VGSK iz Velikog Gradišta osvojili su titulu prvaka Srbije pošto su osvojili prvo mesto na Finalnom turniru prvenstva Srbije 2018.

VGSK je u finalu savladao Vojvodinu NS seme iz Novog Sada sa 3:1. Do prvog mesta najmlađa ekipa na turniru stigla je nakon četiri pobede u tri dana koliko je trajao turnir u Velikom Gradištu.

Kako je izjavio trener Kluba, Dejan Milanović, ovo je treća šampionska titula, sa tri različite generacije i drugo uzastupno pionirsko zlato. On je zahvalio dečacima, roditeljima, predsedniku Kluba i lokalnoj samoupravi koja zna da u ovoj deci ima zdravu budućnost. Velikim radom i dobrom selekcijom ova ekipa je već četiri godine u vrhu mlađih kategorija u Srbiji.

Predvodnici ove generacije bili su kapiten Milutin Mijajlović, najbolji napadač na turniru, i Lazar Stević, najbolji primač u svom uzrastu, a u ekipi prvaka države igrali su još Bojan Pantić, Milan Vasić, Veljko Lukić, Jovan Mandić, Andrej Stanimirović, Dragan ilić, Dušan Živojinović, Stevan Lukić, Nenad Vasiljkovići i Lazar Jeremić.

Tehnički organizator turnira bio je OK VGSK dok su mečevi igrani u Hali sportova i sali Gimnazije.

KOMENTARIŠI