„Placebo“ i „Sam 41“ na jubilarnom „Arsenal festu“

„Placebo“ i „Sam 41“ na jubilarnom „Arsenal festu“

Foto: Urban City // arhiva

Kultni bend „Placebo“ otvoriće 24. juna „Arsenal fest“ u Kragujevcu, na koji narednog dana dolazi i jedan od najpopularnijih pank rok bendova na svetu „Sam 41“. Jubilarni, deseti „Arsenal fest“ trajaće četiri, umesto prvobitno planirane tri večeri.

„Placebo“, sastav gitariste i pevača Brajana Molka i basiste Stefana Olsdala, prepoznatljiv po androginom izgledu i stavu, po jedinstvenom, gnevnom spoju alternativnog popa, panka, gotike, grandža i glam roka u hitovima poput Every You Every Me, The Bitter End, Special Needs i Song To Say Goodbye, sa sedam albuma prodatih u više od 12 miliona primeraka širom sveta, dolazi prvi put na „Arsenal“, kao zvezda festivala 24. juna.

„Posvećeni smo 100 posto izvođenju pesama na najbolji mogući način tog dana. Kad se energija publike i benda poklope stvara se sinergija, simbioza, osećaj zajedničke euforije. To je savršena atmosfera i prilika za transcendentnost, a to je ono čemu mi muzičari težimo“, objasnio je Molko.

„Sam 41“ (Sum 41) predvođen pevačem, gitaristom i glavnim autorom Derikom Viblijem biće zvezda „Arsenalove“ glavne bine 25. juna.

Publika u Kragujevcu imaće priliku da prva u Srbiji uživa u nastupu benda iz Kanade, čijih čak pet hitova na Jutjubu beleži preko 50 miliona pregleda – In too Deep je dostigao čak 156 miliona, Fatlip 99 miliona, a prate ih Still Waiting, With Me i Pieces.

Beskompromisni bend (sarađivao je sa legendarnim Igijem Popom u pesmi Little Know It All), čuven po tri gitare u postavi i moćnim živim nastupima, za skoro 25 godina postojanja snimio je sedam albuma, prodatih u preko 15 miliona primeraka širom sveta, od kojih je poslednji Order in Decline (2019), možda najteži, najagresivniji, najdinamičniji i najsiroviji u njihovoj karijeri.

„Mislim da smo i dalje previše zaljubljeni u ovo što radimo da bismo usporili“, kaže Vitli, uz koga u „Sam 41“ sviraju gitaristi Dejv Braunsaund i Tom Taker, basista Kon Mekaslin i bubnjar Frenk Zumo.

Na „Arsenal festu“ nastupaju i 26. juna „Dubioza kolektiv“, “Djaikovski” (Kiril Džajkovski) i “Still Corners”, kao i veliki broj stranih i domaćih izvođača čija će imena biti uskoro saopštena.

Cena ulaznica raste od 6. marta

Komplet ulaznica za sve četiri večeri „Arsenala X“ trenutno je 2.500 dinara preko prodajnih mesta i mreže tickets.rs. U duhu jubilarnog, slavljeničkog „Arsenala“ prethodno kupljeni kompleti za tri večeri važiće za sve četiri večeri 24, 25, 26. i 27. juna, i nije ih potrebno menjati.Od danas počinje prodaja pojedinačnih karata za samo prvo veče 24. jun i košta 1.500 dinara. Od 6. marta komplet ulaznica za četiri večeri koštaće 3.500 dinara. Tada će ulaznice za 24. jun koštati 2.000 dinara, za 25. jun 1.500 dinara, za 26. jun 1.200 dinara, a za završno veče 1.500 dinara.

U Kragujevcu se ulaznice mogu kupiti preko Doma omladine, biletarnice Dečijeg pozorišta, „De Gama“ travela i „Mjuzik stora“.

KOMENTARIŠI