Planinski centri puni i pored povećanih cena ski-pasova

Planinski centri puni i pored povećanih cena ski-pasova

Foto: Urban City / B.P. / arhiva

Natprosečne temperature u januaru ne idu na ruku skijašima. Ipak, na Kopaoniku i Staroj planini je na hiljade ljubitelja tog zimskog sporta. Direktor “Skijališta Srbije” Dejan Ćika kaže za RTS da su staze dobro pripremljene i da ima dovoljno utabanog snega. Cena ski-pasova ove sezone povećana je za 25 odsto, a Ćika napominje da je to povećanje bilo neophodno.

I pored visokih temperatura, Dejan Ćika kaže da je stanje na stazama dobro, kao i da su one dobro pripremljene za sezonu.

“Ima dovoljno utabanog snega, tako da skijaši mogu da uživaju. Na Kopaoniku ima 7 centimetara novog snega, na Staroj planini 2 centimetra. Nismo još krenuli sa Tornikom, i on je u sklopu ‘Skijališta Srbije’, čekamo povoljne vremenske uslove i mi se nadamo da će u narednom periodu i Tornik startovati sa sezonom”, dodaje Ćika.

Naveo je da na Kopaoniku radi skoro 10 instalacija, 19 staza, a na Staroj planini rade dve instalacije i jedna staza.

“Što se tiče gostiju, za vreme novogodišnjih praznika bilo je na Kopaoniku oko 30.000 gostiju, što znači da je bilo između 6.500 i 7.000 skijaša dnevno na stazama, dok je na Staroj planini bilo negde oko 1.000 skijaša”, ističe Ćika i dodaje da se ove godine očekuje velika posećenost planinskim centrima.

Ipak, skijaše je dočekala i povećana cena ski-pasova i to za 25 odsto u odnosu na prethodnu sezonu.

“Mi tri godine nismo vršili korekciju cena ski-pasova. I to je nešto bilo minimalno što smo morali da izvršimo kako bi svi oni aparati, mašine koji omogućavaju bezbedno i udobno skijanje i kvalitetno na kraju krajeva, mogli da rade svojim punim kapacitetom. Bez toga ne bismo mogli ništa da uradimo”, kaže Ćika.

Cena ski-pasa na Kopaoniku za jedan dan skijanja je između 4.600 i 5.370 i to zavisi od perioda sezone.

“Cene ski-pasova kod nas su najjeftinije u regionu, bez obzira što smo izvršili korekciju tih cena za 25 odsto”, kaže Ćika.

KOMENTARIŠI