Počela prodaja “vakcine za mršavljenje”

Počela prodaja “vakcine za mršavljenje”

Foto: Pixabay / ilustracija

Čarobna pilula ili rezultati bez muke – za Britance će postati stvarnost kada je u pitanju tema mršavljenja i smanjenja apetita.

Naime, u Velikoj Britaniji od danas je počela prodaja „vakcine za mršavljenje” za koju neće biti potreban recept, a funkcionisaće po principu kontrole apetita. Kako se navodi, za tri meseca tretmana garantovan je gubitak pet odsto telesne težine.

Injekciju je odobrila Britanska zdravstvena služba, a iako se kupuje bez recepta zainteresovani moraju da se prijave prethodno za brze konsultacije. Injekcija funkcioniše tako što oponaša hormon GLP1 koji telo oslobađa kada se osećamo sito, a Kliks prenosi da iz kompanije koja je kreirala ovu innjekciju ističu da će efekat biti gotovo previše dobar da bi bio istinit za one koji se bore da održe zdravu težinu jer suzbija apetit i podstiče da unose manje kalorija tokom dana.

Zdravstveni stručnjaci su, ipak, naglasili da nije u pitanju čudotvorni lek za mršavljenje i da ga treba kombinovati sa ishranom s niskim procentom masti i redovnim i umerenim vežbanjem.

KOMENTARIŠI