Počeli 51. Homoljski motivi u Kučevu

Počeli 51. Homoljski motivi u Kučevu

Ovogodišnja Smotra, prva u drugih pola veka održavanja, nudi bogat, raznovrstan i izuzetno kvalitetan program – od istraživanje narodnog znanja i verovanja stanovništva Zvižda i Homolja, preko atletske trke, Sajma cveća, promocijma grafičkih novela, zbirki priča, likovnih izložbi, pozorišnih predstava, koncerata…

Slobodno se može reći da je 51. Smotra “Homoljskih Motiva” počela u Zavičajnoj galeriji Centra za kulturu, u ponedeljak, 28. maja, promocijom zbirke “Zlatno runo 2”.

Promociju, čiji je moderator bila doktorant književnosti Jovana Dišić, otvorila je direktorka Centra za kulturu Jasmina Blagojević, a prisustvovali su joj nosioci najviših funkcija lokalne samouprave – predsednik opštine Novica Janošević, predsednik SO Kučevo Vladimir Stojanović, članovi Opštinskog veća Miloš Petrović, Zoran Kuzmanović i Sanja Vukojević, direktorka OŠ “Slobodan Jović iz Voluje Dušica Janošević, kao i mnogobrojne ličnosti iz javnog i kulturnog života grada na Peku.

Zbirku su, uz moderatorku, predstavile i Nataša Milić i Vladislava Vojnović, a prisustvovao je i Radmilo Anđelković.

Drugo dešavanje prvog dana programa 51. smotre bilo je u Velikoj sali Centra za kulturu u kojoj su u 20,30 časova nastupili članovi KUD-a “Stanko Paunović”.

Voditeljka Jelena Todorović, nije propustila mnogo država na evropskom kontinetnu, kada je nabrajala zemlje u kojima je ovaj KUD nastupao.

A momci i devojke iz Pančeva su stvarno bili – sjajni! Kao i njihov tamburaški orkestar. Priredili su kučevačkoj publici jedno veče za nezaborav i – hvala im na tome, pa da nam dođu opet!

KOMENTARIŠI