PODELI

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović i predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski sa saradnicima obišli su početak radova na izgradnji fekalne kanalizacije i crpnih stanica na više lokacija u Kostolcu u 17 ulica, u naseljima Kanal, Didino selo i Kolište vrednosti preko 76 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.

Serdžo Krstanoski predsednik Gradske opštine Kostolac je u obraćanju medijima istakao da je ovaj projekat od velikog značaja za Kostolac i ova naselja. Završetak radova se očekuje za 118 dana i samim tim će biti zatvoreno nekoliko stotina septičkih jama što je od velikog značaja za zaštitu životne sredine a 95 odsto teritorije Kostolca će biti pokriveno sa kanalizacionom mrežom. Krstanoski se ovom prilikom zahvalio Gradu Požarevcu i gradonačelniku Saši Pavloviću na pomoći pri realizaciji ove ali i drugih investicija.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je istakao da je iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine izdvojeno za Kostolac 200 miliona dinara. Pored ove investicije za zamenu, rekonstrukciju i formiranje novog drvoreda i uređenje zelene površine u Kostolcu izdvojeno je skoro 43 miliona dinara, raspisana je javna nabavka za izgradnju kanalizacije u samom gradu Kostolcu u vrednosti od 27,5 miliona dinara i u pripremi je javna nabavka za izgradnju priključnog toplovoda za povezivanje toplifikacione mreže i tipskih toplovodnih priključaka u selu Ostrovo sa vrelovodom Kostolac-Požarevac druga faza izgradnja toplovda u vrednosti od 50 miliona i 600.000 dinara. Pavlović je rekao da su sve ove investicije u skladu sa planom 2020-2025. koji je predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

Nakon obilaska radova čelnici požarevca i Kostolca posadili su tri sadnice drveta u kostolačkom parku i time su na simboličan način označili kraj projekta u okviru koga je na teritoriji Gradske opštine posađeno 1710 sadnica.

KOMENTARIŠI