Trinaeste Amaterske glumačke svečanosti „Milivojev štap i šešir“ sinoć je otvorila predstava “LЕT” po motivima romana „DŽonatan Livingston Galeb“ Ričarda Baha Studia BIS iz Beograda. Stručni žiri je za slikovito kreiranje lika nagradu dodelio Ivi Ivanović za ulogu Flečera, dok je replika Milivojevog štapa, kao glumcu večeri dodeljena Lidiji Savić, za ulogu DŽonatana Livingstona.štap i šešir otvaranje 2

Svake festivalske večeri žiri dodeljuje nagradu za najboljeg glumca večeri, koji će na poklon dobiti štap, kao i za slikovito prikazivanje lika.

Poslednje večeri festivala, iz kruga dobitnika štapa, stručni žiri će proglasiti najboljeg glumca festivala koji će dobiti šešir i tako kompletirati nagradu.

Tokom susreta varoških pozorišta publici će se predstaviti dramski amateri iz Beograda, Sente, Kragujevca, Požarevca, Gornjeg Milanovca i Krnjeva.

Danas drugog dana festivala publici će se predstaviti Kamerna scena „Mika Antić“ iz Sente sa predstavom „Еpitaf“ Dore Delbjanko i u režiji Branka Vučetića.

Sve predstave počinju u 20 časova. Ulaznice po ceni od 250 dinara, mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu.

Neposredno pred početak festivala u Galeriji obojene svetlosti otvorena je izložba lekara Marka Stevanića – fotografije iz vazduha. Po rečima Dragog Ivića, direktora Centra za kulturu izložba koja je priređena je jedna od najneobičnijih i svakako najslikovitijih koje je do sada u Centru za kulturu postavljena.štap i šešir otvaranje 3

Amaterske glumačke svečanosti „Milivojev štap i šešir“, jedan je od dva festivala posvećenih bardu srpskog glumišta rođenom Požarevljaninu Milivoju Živanoviću. Susret veorških pozorišta Srbije je uvertira za velike Glumačake svečanosti „Milivoje Živanović“ koje se održavaju početkom aprila.

KOMENTARIŠI