Da opština Malo Crniće brine o svojim građanima, dokazala je kroz više primera, kao i kroz današnji, kada je podeljeno 78 auto-sedišta, koje mogu koristiti deca do 36kg i 130cm visine.

Foto: A.K.

Predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević, na početku izlaganja uputio je nekoliko smernica kako možemo sačuvati najmlađe u saobraćaju, koje je pratila video prezentacija za čiju izradu je bio zadužen IT sektor opštine, koji je pomogao da se što slikovitije ukaže na probleme prevoza najmlađih.

Nakon izlaganja predsednika opštine, prisutnim roditeljima sa malom decom obratio se i načelnik Policijske stanice Malo Crniće, Aca Jovanović, koji je rekao da nije poenta kažnjavati roditelje, već da se upotrebom auto-sedišta izbegnu teške telesne povrede u saobraćajnim nezgodama, i ponovio poražavajući podatak, da je nezgoda na putevima Srbije svakodnevno sve više.

Foto: A.K.

Potom su svi prisutni pogledali promo film o upotrebi auto-sedišta, u režiji Agencije za bezbednost saobraćaja, a potom su prisutnim roditeljima podeljena auto-sedišta.

KOMENTARIŠI