PODELI
SREBRNO JEZERO, Foto: Urban City

Osnovni sud u Velikom Gradištu osudio je Mihajla Gorunovića (23) iz Pančeva na osam meseci kućnog zatvora zbog teške krađe, a Željka Jovanovića (29) iz Bavaništa kod Bele Crkve na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog teške krađe u saizvršilaštvu.

Ove presude su pravosnažne i na njih ne postoji pravo žalbe, jer su donete na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koju su osumnjičeni sklopili sa Osnovnim javnim tužilaštvom.

Krivična dela za koja su osuđeni, osumnjičeni su izvršila na štetu beogradske firme „Interfas“, koja je angažovana u izgradnji sportske hale na Srebrnom jezeru u Velikom Gradištu.

Pošto radi u toj firmi, Jovanović je imao ključeve objekta, koje je predao Gorunoviću, da bi ovaj 2. novembra iz njih izneo veću količinu alata i opreme, između ostalog – dizalicu sa sajlom, cirkular, brusilicu i bušilicu.

Efikasnim radom tužilaštva i policije, utvrđen je identitet osumnjičenih i oni su uhapšeni 7. novembra. Prilikom pretresa kuće Gorunovića, pronađeni su ukradeni predmeti i vraćeni vlasniku.

Osim zatvorske kazne, obojica osuđenih dužna su da plate po 27.750 dinara, na ime troškova postupka, prenose Novosti.

KOMENTARIŠI