Poklon Beča: Vatrogasno vozilo za opštinu Žagubica

Poklon Beča: Vatrogasno vozilo za opštinu Žagubica

U Beču je u četvrtak, 29. avgusta, opštini Žagubica predato na korišćenje novo vatrogasno vozilo.

Primopredaja je izvršena između člana gradskog veća Beča zaduženog za privredu i finansije Petera Hankea, šefa za vanredne situacije specijalnih vatrogasnih jedinica Beča Geralda Hilingera i predsednika opštine Žagubica Safeta Pavlovića, koji je govorio o značaju ove donacije za delovanje u nepredvidivim situacijama koji je nesumnjiv i višestruk, a delovanje vatrogasno spasilačkih jedinica na terenu ubrzano i zahvalio gradu Beču i svom savetniku za odnose za dijasporu, na saradnji.

„Veliku zahvalnost dugujemo gradu Beču, a posebno bih se zahvalio mom savetniku Žiki, jer da njega nije bilo, verovatno mi ne bi danas bili ovde“, istakao je Safet Pavlović, predsednik Opštine Žagubica.

Primopredaji vozila za Vatrogasno društvo opštine Žagubica u Beču prisustvovao je i komandir Vatrogasne jedinice u Žagubici Radiša Simeonović, kao i savetnik predsednika opštine za dijasporu, Živojin Trifunović.

„Danas je jedan veliki i divan dan za našu opštinu, dobili smo vatrogasno vozilo od grada Beča. Ovo vozilo je za našu opštinu puno znači. Ne daj Bože da nam treba, ali mi smo sada opremljeni kao na zapanu. Želimo još jednom da se zahvalimo gradu Beč od građana opštine Žagubica i od predsednika opštine Žagubica“, rekao je Živojin Trifunović, savetnik predsednika opštine za dijasporu

Gospodin Peter Hanke, član gradskog veća Beča zadužen za privredu i finansije istakao je svoje zadovoljstvo saradnjom sa opštinom Žagubica I dodao:

„Politička i privredna saradnja između Austrije i Srbije predstavlja okosnicu saradnje Istoka i Zapada i veoma je važna za Beč. Austrija je jedan od najvećih investitora u Srbiji, I velika mi je čast što se saradnja naše dve zemlje produbljuje i što se naša poseta Beogradu I Srbiji u petak, 30.avgusta, baš na ovaj način najavljuje“.

KOMENTARIŠI