Foto: Urban City // B.P.

Članovi udruženja poljoprivrednika “Stig” iz Požarevca  obustavili su proteste i čekaju predlog resornog ministarstva o novoj otkupnoj ceni suncokreta.

“Nismo zadovoljni cenom od 535 evra, plus PDV, po toni suncokreta koju nam je juče predložila premijerka Ana Brnabić i danas čekamo novu ponudu Ministarstva poljoprivrede”, rekao je agenciji Beta potpredsednik tog udruženja Milan Marković.

On je naveo da bi za članove tog udruženja bila prihvatljiva cena od 650 evra po toni, odnosno 83 do 84 dinara po kilogramu suncokreta.

“Ukoliko ponovo dobijemo ponudu koja nam ne odgovara odlučićemo na koji način ćemo izraziti naše nezadivoljstvo”, kazao je Marković.

Dodao je da udruženje “Stig” podržava proteste poljoprivrednika iz Vojvodine koji se i danas održavaju.

Nezadovoljni poljoprivrednici danas četvrti dan protestuju u Novom Sadu ispred zgrade Pokrajinske vlade (Banovina).

Oni su do kasno noćas blokirali Bulevar Mihajla Pupina u centru grada, a od jutros nema blokada, ali su traktori i dalje parkirani pred Banovinom.
I u Rači kod Kragujevca u toku je drugi dan blokade saobraćaja u glavnoj, Karađorđevoj ulici. Poljoprivrednicima iz ove šumadijske opštine u toku noći su se priključile kolege iz Jagodine i Batočine.

KOMENTARIŠI