Poljoprivrednici odustali od protesta posle razgovora sa ministarkom u Požarevcu

Poljoprivrednici odustali od protesta posle razgovora sa ministarkom u Požarevcu

Foto: Urban City / ilustracija

Posle sastanka ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković sa poljoprivrednim proizvođačima iz Braničevskog okruga koji je održan u velikoj sali Centra za kulturu Požarevac, protest koji je zakazan za četvrtak, 23. mart je otkazan.

Kako je rekla ministarka, poljoprivrednicima će konkretan odgovor stići na mejl, u pisanoj formi. Ona je takođecrekla da nije došla u Požarevac na sastanak zbog zakazanog protesta, već zbog toga što je pozvana da razgovora sa poljoprivrednim proizvođačima.

Sastanak je trajao oko dva i po sata, a neki od glavnih problema, kako su naveli poljoprivrednici su strah da neće imati kome da prodaju pšenicu zbog toga što su im skladišta puna, a žetva se očekuje za oko tri meseca, kao i niska otkupna cena pšenice, koja sada iznosi 22 dinara.

Ministarska Tanaskovć se složila da cena od 22 dinara nije prihvatljiva i da se trenutno intenzivno bavi pronalaženjem načina za prodaju zaliha, kao i da će probleme izneti na sednici Vlade Srbije.

Nedeljko Savić, predsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača “Stig” podvukao je da je strpljenje poljoprivrednika ograničeno i izrazio nadu da će ubuduće imati bolju komunikaciju sa Ministarstvom poljoprivrede.

KOMENTARIŠI