Poljoprivrednici prošli traktorima kroz Požarevac i blokirali Moravski most /FOTO, VIDEO/

Poljoprivrednici prošli traktorima kroz Požarevac i blokirali Moravski most /FOTO, VIDEO/

Jutros oko 8.30h poljoprivrednici iz Braničevskog okruga koji su nezadovoljni otkupnom cenom suncokreta prošli su kroz centar Požarevca, a kasnije na 30 minuta blokirali Moravski most (prema naplatnoj rampi)

Foto: Urban City / B.P.

Jutros oko 8.30h poljoprivrednici iz Braničevskog okruga koji su nezadovoljni otkupnom cenom suncokreta prošli su kroz centar Požarevca uz pratnju policije, a kasnije na 30 minuta blokirali Moravski most (prema naplatnoj rampi).

Foto: YouTube screenshot

Protest je počeo jutros u 7.30h i trajao je do 11 sati. Policija je obezbeđivala ovaj skup, a incidenata nije bilo.

Poljoprivrednici kažu da ih je u jutarnjim časovima pozvao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji im je uputio poziv da u petak dođu na razgovore kako bi pronašli rešenje.

Foto: YouTube screenshot

Protest je organizovalo Udruženje poljoprivrednih proizvođača “Stig grada Požarevca”, koje je deo Nacionalne asocijacije poljoprivrednika Srbije (NAPS).

Poljoprivrednici protestuju zbog uslova otkupa uljarica, s kojima su izašli najveći kupci, pre svega “Viktorija grupa”, koja za suncokret ovogodišnjeg roda daje najviše 28,5 dinara po kilogramu.

Foto: Urban City

Suncokret je prošle godine plaćan oko 38 dinara kilogram, a kako tvrde ratari, troškovi proizvodnje porasli su 30 odsto.

Požarevačko udruženje koje je organizovlao proteste danas pokriva 26 sela.

Podsećamo da je prvo bilo najavljeno da će poljoprivrednici blokirati centar Požarevca, kako je juče preneo porrtal “Agrosmart”.

KOMENTARIŠI