Foto: Urban City / A.K.

Uz prisustvo građana opštine Malo Crniće, radnika Opštinske uprave, direktora javnih preduzeća, predstavnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova- Policijske stanice Malo Crniće, polaganjem venaca na spomenik palim borcima obeležen je Dan oslobođenja ove male, ali kroz istoriju hrabre opštine.

Kao što red i nalaže, venac su prvo položili predstavnici Vojske Srbije.

Foto: Urban City / A.K.

Potom su vence položili predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom opštine Malo Crniće, Mališom Antonijevićem.

Foto: Urban City / A.K.

Predsednik opštine Malo Crniće Mališa Antonijević prisutnima se obratio stihovima pesme “Večnoj Srbiji” Jovana Dučića, i pozvao sve prisutne da minutom ćutanja odaju počast svima onima koji su svoj život dali kako bi opština Malo Crniće postala slobodan deo teritorije Srbije.

Foto: Urban City / A.K.
-“Sloboda je srce čovekovo. Polje rodno i očinji vid. Niko ne sme puškom na slobodu. Niti ljude puškom uza zid”, ovo su reči koje se nalaze ispisane nedaleko odavde, nalaze se na spomeniku,, Tuđincu” to je ostavljeni amanet, to je poruka jasna i sveta, to je vodilja i zakletva, naša istina i naša obaveza, rekao je između ostalog Antonijević.

-Piše još i to da je sa područja naše opštine 1985 boraca pristupilo borbi za slobodu boreći se protiv neprijatelja do oslobođenja naše zemlje, u toj borbi palo je 463 borca, a 16 borca su nosioci spomenice 1941, rekao je još Antonijević.

Foto: Urban City / A.K.
Dan oslobođenja opštine Malo Crniće 14. oktobar je ujedno i Dan opštine Malo Crniće, kada se održava i svečana sednica Skupštine opštine.
Takođe večeras u 18 časova biće svečano otvoren i 51. FEDRAS.

KOMENTARIŠI