Pomogli samohranoj majci – Skupili pomoć preko Fejsbuk grupe u Požarevcu

Pomogli samohranoj majci – Skupili pomoć preko Fejsbuk grupe u Požarevcu

Fejsbuk grupa “Požarevac na FB” još jednom je pokazala svoju humanost, jer je pomogla samohranoj majci Nataši Glišić posle urušavanja krova na njenoj ruiniranoj kući.

U ovoj kući, napravljenoj od blata pre 70 godina, Nataša živi sa dvoje dece, ćerkom od 18, i sinom od 9 godina.

“Obratila sam se za pomoć gradu, ali su me oni uputili na Centar za socijalni rad. Tamo su mi rekli da ne mogu da mi pomognu, jer nisam primalac socijalne pomoći. Ponudili su mi samo jednokratnu pomoć od 2.500 dinara”, kazala je Natašaza list DANAS.krov pozarevac 1

Pošto je popravka krova bila hitna, zbog čestih kiša, Nataša se obratila ljudima sa fejsbuk grupe “Požarevac na FB”, i oni su odmah reagovali. Čim je vest o pokretanju akcije objavljena na Fejsbuku, javio se jedan donator koji je želeo da ostane anoniman i uplatio 50.000 dinara, da se kupi materijal za popravku krova. U pomoć su priskočili i oni koji su ponudili svoj rad, da se posao što pre obavi. Kupljeno je šta treba, pa će majstori, koji su se dobrovoljno javili, da poprave ono što je hitno. Nataša u staroj i trošnoj blatari u Nemanjinoj ulici u Požarevcu, živi već 20 godina.

foto: facebook / S.A.
foto: facebook / S.A.
 Iako ima dvoje dece, nema ni dečji dodatak, niti bilo kakav redovan izvor prihoda, jer je nezaposlena.

– Bivši muž mi ne pomaže oko izdržavanja dece. Pre sedam godina otišao je u inostranstvo i ponovo se oženio. Ja radim gde šta stignem, čistim i ribam po kućama i stanovima, jer stalnog posla za mene nema nigde. Svuda sam tražila i raspitivala se, ali niko neće da me zaposli – rekla je Nataša. Ona planira da narednih dana pribavi neophodnu dokumentaciju i prijavi se za dečji dodatak i socijalnu pomoć, ali joj je neophodno radno mesto, kako bi mogla da izdržava porodicu.

foto: facebook / S.A.
foto: facebook / S.A.

KOMENTARIŠI