Gašić u utorak preuzima BIA

Gašić u utorak preuzima BIA

Bivši ministar odbrane i član predsedništva SNS ponovo dobija državnu funkciju.

Nekadašnji ministar odbrane i član predsedništva Srpske napredne stranke Bratislav Gašić u utorak će biti imenovan za direktora Bezbednosno-informativne agencije – potvrđeno je  sinoć u vrhu vladajuće koalicije.

Tako će se i formalno ozvaničiti Gašićev povratak pod reflektore javnosti, koji je nedavno najavio premijer i lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

Gašić će na čelu BIA zameniti Akeksandra Đorđevića, koji je tu dužnost obavljao od oktobra 2013. Iako je figurirao i kao kandidat za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, a u igri je bio i povratak u resor odbrane, iz kog je otišao u februaru 2016. posle seksističke uvrede novinarke televizije B92, Gašić se, ipak, seli u zgradu na beogradskoj Banjici kao jedan od najpouzdanijih saradnika premijera i izabranog predsednika Srbije.

Vučić je, podsetimo, i posle Gašićevog ispada govorio da je zadovoljan njegovim učinkom u sektoru odbrane, ali nije mogao da ga amnestira zbog skandala. Gašić je, inače, imao zapaženu ulogu u izbornom štabu naprednjaka tokom predsedničkih izbora i radom na terenu doprineo je ubedljivom trijumfu svog lidera.

KOMENTARIŠI