Poništen Konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja Grada Požarevca

Poništen Konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja Grada Požarevca

U odnosu na Konkurs od februara meseca, rok za podnošenje projekata na ponovljenom je 15 dana, odnosno do 6. juna 2018. godine

Foto: Pixabay // ilustracija

Gradsko veće Grada Požarevca na sednici održanoj dana 16. maja 2018. godine je na osnovu Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja  donelo zaključak da se poništava Konkurs / Javni poziv za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije, radio, televizijske, internet medije i novinske agencije za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Požarevca u 2018. godini, objavljen dana 6. februara 2018. godine u Lokalnom listu „Reč naroda“ i na internet stranici Grada Požarevca: www.pozarevac.rs.

Razlog za donošenje ovog zaključka kojim bi se poništio Konkurs sastoji se u činjenici da pomenuti Konkurs nije realizovan, jer je jedan član komisije od ukupno tri člana, predložen od strane nezavisnih novinarskih udruženja dao pisanu ostavku, pre početka rada komisije, a drugo lice nije imenovano, te je istekao rok od 90 dana za realizaciju konkursa.

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 100.000,00 dinara, a najveći iznos sredstava po projektu iznosi 500.000,00 dinara.

U odnosu na Konkurs od februara meseca, rok za podnošenje projekata na ponovljenom je 15 dana, odnos no do 6. juna 2018. godine.

Odluka o raspodeli sredstava donosi se najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa, najkasnije do 6. septembra 2018. godine.

KOMENTARIŠI