Pošta Srbije saopštila je da su netačne i neosnovane optužbe da pošiljke generisane internet trgovinom nestaju u Srbiji te da je za to odgovorna Pošta.

Nedavno su se pojavili navodi da su cene pošiljki sa sajtova poput Aliekspresa iz Kine znatno poskupele zbog toga što nestaju u Srbiji.

Pošta Srbije u saopštenju je istakla da se sve pošiljke, pa i one generisane internet trgovinom, prerađuju, distribuiraju i uručuju u skladu sa Zakonom o poštanskim uslugama, propisanim procedurama i rokovima dostave, po prispeću u Poštu Srbije i završenih carinskih postupaka.

Pošta je najavila i da će iskoristiti pravnu zaštitu protiv netačnih i uvredljivih objava organizacije Efektiva i “potonjih tendencioznih napisa i objava u pojedinim medijima”.

Ponovnim uspostavljanjem međunarodnog saobraćaja značajno su ubrzani i normalizovani tokovi transporta međunarodnih pošiljki, za razliku od vremena na početku pandemije, kada je transport bio u prekidu, što je izazvalo kašnjenja dela međunarodnih pošiljaka od tri meseca, saopšteno je.

“Usled okolnosti izazvanih višom silom, Pošta Srbije ne može snositi odgovornost i tokom pomenutog perioda postupala je kao i druge poštanske uprave saglasno preporukama i objavama razmenjenim preko Svetskog poštanskog saveza”, navodi se u saopštenju.

KOMENTARIŠI