Postavljeni brojači parking mesta na novom kružnom toku u Požarevcu

Postavljeni brojači parking mesta na novom kružnom toku u Požarevcu

JKP “Parking servis” Požarevac je prošle godine pokrenulo projekat Brojača slobodnih parking mesta za zatvorena parkiralištima. Ovim projektom želelo se da se vozačima skrati vreme traženja slobodnog parking mesta, obzirom da digitalni brojači pokazuju u relnom vremenu broj slobodnih parking mesta na svakom zatvorenom parkiralištu.

Foto: Urban City

Primećeno je da zatvorena parkirališta “Načelstvo” i “Dom omladine” nisu iskorišćena u svom punom kapacitetu, dok su istovremeno na zatvorenom parkiralištu “Pijaca” gužve i redovi stalna pojava. Prošle godine brojači su postavljeni na dve lokacije u gradu, kod Centralne apoteke u ulici Moša Pijade i u Drinskoj ulici kod zgrade Načelstva, pri čemu je tada bio cilj da se efikasnije koristi parking “Načelstvo”.

Ove godine se nastavilo sa projektom i postavljena su dva brojača na ulazu u novi kružni tok iz pravca Autobuske stanice. Novi brojači pokazuju broj slobodnih parking mesta na parkiralištima “Pijaca” i “Dom omladine”, čime smo želeli da vozače usmerimo na parking kod Centra za kulturu gde uvek mogu da nađu slobodno parking mesto, navode u Parking servisu Požarevac.

Foto: Parking servis Požarevac

Vrednost nabavke novih brojača iznosila je 372.000 dinara. U narednoj godini planira se da nastavak ovog projekta obzirom da se pokazao kao veoma koristan.

KOMENTARIŠI