Potpisan sertifikat: Preuzet novi bager

Potpisan sertifikat: Preuzet novi bager

I dalje ćemo nastaviti istim tempom da bismo sve završili kako treba, rekao je Ren Kailong, direktor ogranka CMEK u Srbiji.

 Potpisivanjem sertifikata o završetku ugovorenih radova na paketu jedan, koji se odnosi na bager „SchRs-1400“, između predstavnika EPS-a i ogranka „TE-KO Kostolac“ i kineske kompanije CMEK, kao nosioca posla, i njegovih podizvođača, početkom septembra i formalno su se stekli uslovi za preuzimanje bagera u vlasništvo EPS-a, odnosno krajnjeg korisnika – ogranka „TE-KO Kostolac“.

Radan Radović, rukovodilac projekta druge faze sekcija dva rudarski deo, podsetio je da su radovi na montaži bagera, posle svih pripremnih aktivnosti, zvanično počeli 23. januara 2017. godine, a da je krajem 2018. montaža bila završena.

– Posle funkcionalnih proba na montažnom placu 26. marta, bager je krenuo na radnu poziciju. Probni rad je obavljen tokom jula i avgusta i uspešno je dokazao kapacitet. S obzirom na činjenicu da su obavljene sve usluge i radovi koji su bili predmet ovog ugovora, stekli su se uslovi za preuzimanje rotornog bagera u vlasništvo krajnjeg korisnika, ogranka „TE-KO Kostolac“ – rekao je Radović.

Radovi na preostala tri paketa opreme za šesti BTO sistem, kako on kaže, teku veoma dobro i on očekuje da će svi preostali poslovi biti završeni u predviđenom roku, do 4. decembra.

Foto: Energija Kostolac

– Nama je ovaj dan veoma važan za ceo projekat, jer se nadam da će nakon potpisivanja sertifikata sve krenuti brže. Zahvaljujem kolegama iz EPS-a, ogranka „TE-KO Kostolac“, Fidik inženjerima, što ste s nama sve ovo vreme zajedno radili na ovom projektu i što ste nas podržavali. Nemate razlog za brigu. I dalje ćemo nastaviti istim tempom da sve završimo kako treba – rekao je Ren Kailong, direktor ogranka CMEK u Srbiji.

Ditmir Plum, predstavnik Fidik inženjera, kazao je da je od samog početka radova postojao veoma konstruktivan stav svih učesnika u poslu i zahvalio svima koji su omogućili da radi u dobroj atmosferi i efikasnom okruženju.

Slobodan Mitrović, šef za transformaciju u EPS-u, čestitao je Kostolcu što dobija veoma savremenu mašinu na upotrebu koja je u trendu savremene proizvodnje rudarske opreme u Evropi, gde je spojeno iskustvo ranijeg proizvođača opreme. Mitrović je zahvalio i predstavnicima CMEK-a na završetku posla u ugovorenom roku.

– Na početku je bilo sumnji da li ćemo moći da uradimo posao na najbolji mogući način po ovom modelu prvi put u Evropi. Uspeli smo – rekao je Mitrović. – Smatram da je CMEK dobio jedno veliko referentno iskustvo i da će imati mogućnosti da sarađuje sa EPS-om. „Krup“ je svojom četvrtom mašinom na našim kopovima, a prvom u Kostolcu, ugradio u njih mnogo srpskog iskustva. Ovaj projekat je doživeo smenu generacije, ali dokazali smo da imamo mlade i spremne ljude da nose teret svakog velikog projekta. Nadam se da će bager u svom radnom veku opravdati sve ono što je u njega uloženo.

KOMENTARIŠI