Potpisani ugovori za dodelu stipendija

Potpisani ugovori za dodelu stipendija

Lokalna uprava opštine Žagubica nastavlja tradiciju dodele stipendija za učenike, studente i apsolvente master i doktorskih studija, koji su zadovoljili uslove Konkursa objavljenog novembra meseca 2016. godine.

Ugovore je sa korisnicima potpisao predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, koji je u obraćanju istakao da lokalna samouprava ulaže napore da pomogne svakom učeniku i studentu, a samim tim i porodicama.

„Iako mala opština, po mnogo čemu smo prepoznatljivi“, rekao je predsednik opštine u obraćanju, gde je i zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, na naporima koje ulaže za opštinu Žagubica na polju putne infrastrukture i prvenstveno razmatranju mogućnosti za otvaranje novih proizvodnih pogona za upošljavanje mladih, što je jedan od glavnih ciljeva kako bi se omladina zadržala na ovim prostorima.

Predsednik opštine Žagubica je sa korisnicima stipendija ugovore potpisao desetog februara u prisustvu načelnika Opštinske uprave Smederevke Buckić, referenta komisije za dodelu stipendija Merime Đurđević i saradnika.

Prema rečima predsednika opštinske komisije za dodelu stipendija Gorana Milinkovića, ove godine dodeljeno je 86 stipendija: od toga 11 učeničkih, 56 studentskih , 13 apsolventskih i 6 stipendija za master i doktorske studije.

KOMENTARIŠI