Branilac optuženog maloletnika, požarevački advokat Novica Pantić, kaže da Apelacioni sud u Kragujevcu nije prihvatio nijedan argument iz njegove žalve, te je samo potvrdio presudu Višeg suda u Požarevcu kojom je njegov klijent dobio maksimalnih, 10 godina zatvora.
-Žalba je odbijena ali, i dalje smatram da je ova maksimalna kazna koju je moj klijent dobio neadekvatna činjeničnom stanju, a nisu uzete i neke olakšavajuće okolnosti, na primer kao mladost osuđenih – rekao je advokat maloletnog Filipa Đurića.

Septička jama u koju su bačena tela supružnika
Septička jama u koju su bačena tela supružnika

Pošto je presuda postala pravosnažna, optuženi će iz pritvora biti sprovedeni u adekvatne kaznene ustanove. Ovaj dvostruki zločin dogodio se u porodičnoj kući bračnog para Jugović u Brodici, kada su ih dvojica napadača usmrtila nožem. Potom su njihova tela uvili u čaršave i bacili u dvorišnu septičku jamu, na desetak metara od grobnice koji su ovi izgradili sebi za života, ne sluteći kako će tragično da ga okončaju.
Pokojni Jugovići na meti ubica našli su se radi pljačke, jer su važili za imućne, pošto su ceo život radili u Austriji i tamo stekli penzije. Oni su u svom selu izgradili su kuću i restoran sa prenoćištem “Devet Jugovića”, nazvan po devetoro unučadi koje imaju od troje dece, sina i dve ćerke koji, takođe, rade u inostranstvu.
Nakon ovog zločina, nezapamćenog u selu Brodica, meštane je najviše sablaznila činjenica da su ubice iz njihovog sela i da su odlično poznavali svoje žrtve. Inače, uhapšeni Stanojević je posle zločina pobegao u Beč, gde mu živi i radi otac, ali je tamo pronađen i izručen Srbiji nakon dvomesečne procedure.Restoran Devet Jugovica

Stariji maloletnik

Zanimljivo je i to što je maloletni ubica samo 13 dana pošto je napunio 16 godina izvršio ovo teško krivično delo, te je dobio status starijeg maloletnika. Da je delo počinio dan pre nego što je napunio 16 godina imao bi status mlađeg maloletnika, što bi mu donelo povoljniji status pred sudom.

Rumuni

Za dvostruko ubistvo u Brodici najpre su osumnjičena trojica Rumuna, koja su u ovom selu radili sezonski. Međutim, pošto se istragom stiglo do dvojice mladih meštana, Rumuni su oslobođeni iz pritvora.

KOMENTARIŠI