VIŠI sud u Požarevcu osudio je Nenada Stevića (26) iz Smoljinca na četiri godine zatvora, jer je svojim autom izazvao udes u blizini sela Bare u kojem su poginuli Dafina Toljaj (17) iz Požarevca i Miloš Milošević (20) iz Smoljinca. Ova presuda doneta je na osnovu sporazuma optuženog i Višeg javnog tužilaštva i obuhvata i jednogodišnju zabranu upravljanja vozilom B kategorije, pišu NOVOSTI na svom portalu.

 Inače, za krivično delo za koje je Stević osuđen – teško delo protiv bezbedosti javnog saobraćaja, zakonom je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora. Salih Toljaj, otac nastradale srednjoškolke, nezadovoljan je izrečenom presudom.

– I supruga i ja bili smo zatečeni i razočarani ovako blagom kaznom. Poginulo je dvoje mladih ljudi, a krivac je dobio samo četiri godine zatvora – kaže ojađeni Dafinin otac.

On smatra da pravda nije postignuta ni oko presude, ni oko isplate odštete. Pošto je auto optuženog bio registrovan u Beču, njegova osiguravajuća kuća isplatu je obavila preko beogradske osiguravajuće kuće.

– Umesto 3,7 miliona, koliko je predviđeno za mene, moju suprugu, našeg sina i tri ćerke, oni su nam isplatili 2,5 miliona dinara. Kako su obrazložili, došlo je do umanjenja za 30 odsto pošto smatraju da je i Dafina doprinela svojoj pogibiji, jer je bila neoprezna time što je krenula u rizičnu vožnju – kaže Salih.

Zbog ovog zakidanja odštete on je podneo tužbu Osnovnom sudu, jer smatra da žrtva, u ovom slučaju maloletna, ne može biti krivac za svoje stradanje.informer dafina toljaj

DUG ZA STRUJU

Pre Dafinine pogibije podstanarskoj porodici Toljaj isključena je struja zbog duga od 35.000 dinara. Na molbe Salihovih kolega, koji radi kao poštar, EPS im je uključio struju dok prođe sahrana. Nakon pisanja “Novosti” o tome, njih je posetio jedan Beograđanin i platio im celokupni dug.

DOGOVORILI ISPLATU 18.000 EVRA

Osim od osiguravajuće kuće, porodica Toljaj ima pravo na odštetu i od okrivljenog. Da ne bi pokrenuli parnicu, sa njegovom porodicom dogovorili su isplatu 18.000 evra. Međutim, deo te odštete prisvojio je Salihov bivši kolega, koji je bio posrednik, a onda je otišao iz zemlje. Zbog toga porodici Toljaj i tu sleduje pravna borba.

KOMENTARIŠI