Požarevac ponovo dobio dostojnu jelku – Trg oslobođenja 2013-2020 (foto)

Požarevac ponovo dobio dostojnu jelku – Trg oslobođenja 2013-2020 (foto)

Kružni tok u Požarevcu 2013-2020, Foto: Urban City, 9gag, YouTube screenshot

Posle višegodišnjih pokušaja, loših, ali i uspešnih, ove godine je situacija kakvu grad i zaslužuje.

Setimo se 2013, 2014, 2015. godine, ili ipak da se ne setimo? Nažalost slike “pamte”… Požarevac je tako tih godina dospeo i na nacionale televizije i portale uz podsmeh… Bilo je tu i gafova van Nove godine, ali da se ne vraćamo na to, bar za sada.

Foto: 9gag

Godine 2016. Trg oslobođenja je dobio dve skromne jelke, koja su postavljene od strane volontera po ideji Svetlane Milutinović. Glavna poruka te godine bila je da sa malo sredstava uz dobru ideju može se dobiti mnogo.

2016. godina, Trg oslobođenja, Foto: YouTube screenshot

Onda je usledila i 2017. godina kada je Požarevac “objasnio” celoj Srbiji neke stvari. Nekadašnje fontane u Tabačkoj čaršiji postali su slatkiši od recikliranog materijala, a kružni tok umesto jelke dobio je pahulje, fontana je postala platforma sa kućicom za decu…

Trg oslobođenja 2017. godine, Foto: Urban City

Godine 2018. jelka je ponovo postavljena na kružni tok. To nije bila obična jelka već od metalne konstrukcije sa belim LED pahuljama, dakle još jedna dobra ideja, ali i realizacija.

Trg oslobođenja 2018. godine, Foto: Urban City 2018.

Prošle godine… Postojala je ideja koja i nije bila loša, ali realizacija iste izazvala je brojne negativne komentare, foto montaže sa indijancem na kružnom toku uz reči da je vigvam postavljen u centru grada, što i nije bilo daleko od istine. Istina je i da su se mnogi preznojavali tih dana koji su bili odgovorni. Najbolje je da se to što pre zaboravi, ali naći način da se oprema u vidu projektora iskoristi na pametan način.

Trg oslobođenja 2019. godine, Foto: Urban City 2019.

Konačno i 2020. godina i nova jelka na kružnom toku. Prethodno, kada je raspisan tender za nabavku ukrasa i jelke, bilo je mnogo negativnih komentara oko cene nabavke.

Trg oslobođenja 2020. godine, Foto: Urban City

Isti i slični koji su imali takvo mišljenje posle su hrlili ka kružnom toku kako bi se slikali pored jelke i ostalih ukrasa i što pre podelili to na društvenim mrežama…

Trg oslobođenja 2020. godine, Foto: Urban City

KOMENTARIŠI