Požarevac među gradovima koji su žarišta koronavirusa

Požarevac među gradovima koji su žarišta koronavirusa

Foto: B.P.

Stanje na listi gradova kada je reč o korona virusu ni posle današnjeg preseka nije promenjeno kada je reč o prvom mestu i najvećem žarištu.

U Beogradu je za samo 24 sata registrovano novih 1.057 slučajeva, što je tačno polovina od ukupnog broja zaraženih.

Ono što je danas drugačije u odnosu na prethodni presek jeste to što je Kragujevac drugo mesto prepustio Novom Sadu gde su zabeležena nova 132 slučaja. Neverovatno je to što Kragujevac danas uopšte nije na listi iako je posle jučerašnjeg preseka imao čak 230 novih slučajeva.

Na trećem mestu danas je Valjevo sa 87, koliko je bilo i juče, dok je u Nišu 50 novih slučajeva, devet više nego juče.

Iza Niša, na ovoj neslavnoj listi nalaze se još i Kraljevo sa 41, Čačak sa 28, kao i Bor gde je zabeleženo 27 novoobolelih. U Kruševcu, Šapcu i Prokuplju registrovano je po 26 novozaraženih, dok Zrenjanin i Smederevo imaju po 24 nova slučaja.

Požarevac i Loznica beleže po još 21 slučaj korona virusa, dok je na jugu zemlje u Vranju potvrđeno još 20 zaraženih korona virusa.

Podsećamo, u poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 8.299 osoba, od čega je pozitivno 2.112 osoba. Nažalost, preminulo je još 10 ljudi.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u zdravstvenim ustanovama u Srbiji nalazi se 106 pacijenta, što je 31 više nego juče.

KOMENTARIŠI