Požarevac sa tri predstavnika na SFAS-u

Požarevac sa tri predstavnika na SFAS-u

Nedelja, 09. jun tekuće 2019. godine bila je rezervisana za Smotru folklora seoskih ansambala, koji rade pod jurisdikcijom Grada Požarevca.

Takmičenje je organizovano kao selekcija najboljih, koji će predstavljati Grad Požarevac na Smotri folklornih ansambala sela Srbije (SFAS) u selu Kličevac.

Foto: Urban City

Smotra je organizovana pod okriljem Centra za kulturu Požarevac, a oni koji su dali najveći doprinos, svakako su članovi Gradskog ansambla narodnih igara i pesama Požarevac, pod upraviteljskom palicom Saše Grujića, vršioca dužnosti umetničkog rukovodioca GANIP-a, koji su se pobrinuli da učesnici smotre budu smešteni u svoje svlačionice, ali i da na vreme završe svoje tonske i tehničke probe.

Foto: Urban City

U takmičarskom delu je učestvovalo pet ansambala, i to:

KUD “Milenko Stojković” iz Kličevca

KUD “Mladost” iz Poljane

KUD “Bubušinac” iz Bubušinca

KUD “Božidar Dimitrijević – Kozica” Drmno

KUD “Dr Raša Lazarević” iz Živice.

Predsednik žirija ovogodišnje smotre, kao i onaj ko će dati glavni sud o tome ko je bio najbolji i ko će ići u dalje takmičenje, je Srba Ninković, član Stručnog odbora za narodnu igru i sekretar Saveza amatera Srbije.

Publika je u Centar za kulturu Požarevac počela da pristiže već oko 19:20h, iako je koncert počeo nešto posle 20h, što je već dovoljno govorilo o tome kakav će utisak  koncert ostaviti na obožavaoce folklornog stvaralaštva i kulturne tradicije.

Ređali su se ansambli jedan za drugim, kao na pokretnoj traci kulturne baštine. Publika je svojim reakcijama i aplauzima jasno davala do znanja ko je na njih ostavio najveći utisak. Ova smotra je dokaz da ne može i ne mora najbolji biti samo jedan, tako da će grad Požarevac na SFAS-u predstavljati čak tri KUD-a – iz Živice, Bubušinca i Kličevca. Poželimo im puno sreće !!

KOMENTARIŠI