Preko potrebne računare Opštoj bolnici je kupilo Udruženje Roma Braničevskog okruga. Donaciji se zahvalio direktor bolnice u Požarevcu, Danko Nikolić.

“Ovo je samo plod jedne dugogodišnje saradnje. Bolnica se trudi da svim pacijentima pruži maksimalne usluge. U našem gradu ima dosta predstavnika romske zajednice i mislim da bolnica učestvuje u procesu njihovog lečenja aktivno i pomaže svim porodicama…I tu smo spremni 24 sata da pomognemo u raznim situacijama, a svesni smo koliko bolesti i nedaća ima u okolini”, rekao je dr Nikolić.

Predsednik Udruženja roma Braničevskog okruga, Miroslav Veljković rekao je da se nada da će donacija doprineti poboljšanju usluga koju bolnica pruža i romskoj zajednici.“Donacija je finansirana od sakupljanja naših članarina Udruženja Braničevkog okruga, a namera je da u ime roma i romkinja zahvalimo bolnici na pruženoj nezi u procesu oporavaka i lečenja članova”, rekao je Veljković.

Ivana Kukolj Aleksić, pravnica, podsetila je kancelarija za besplatnu pravnu, u okviru edukativnog romskog centra, posavetovala preko 700 korisnika kojima je bila potrebna pravna i psihosocijalna pomoć. Ona je pozvala i ostale građane koji nisu koristili usluge centra da se jave ukoliko imaju potrebu za uslugama kancelarije za besplatnu pravnu pomoć.

 

KOMENTARIŠI