Požarevačka bolnica dobila donaciju u vidu računara

Požarevačka bolnica dobila donaciju u vidu računara

Udruženje Roma Braničevskog okruga doniralo je tri računara opštoj bolnici Požarevac. Kompjutersku opremu je uručio je Miroslav Veljković, predsednik udruženja.

Preko potrebne računare Opštoj bolnici je kupilo Udruženje Roma Braničevskog okruga. Donaciji se zahvalio direktor bolnice u Požarevcu, Danko Nikolić.

“Ovo je samo plod jedne dugogodišnje saradnje. Bolnica se trudi da svim pacijentima pruži maksimalne usluge. U našem gradu ima dosta predstavnika romske zajednice i mislim da bolnica učestvuje u procesu njihovog lečenja aktivno i pomaže svim porodicama…I tu smo spremni 24 sata da pomognemo u raznim situacijama, a svesni smo koliko bolesti i nedaća ima u okolini”, rekao je dr Nikolić.

Predsednik Udruženja roma Braničevskog okruga, Miroslav Veljković rekao je da se nada da će donacija doprineti poboljšanju usluga koju bolnica pruža i romskoj zajednici.“Donacija je finansirana od sakupljanja naših članarina Udruženja Braničevkog okruga, a namera je da u ime roma i romkinja zahvalimo bolnici na pruženoj nezi u procesu oporavaka i lečenja članova”, rekao je Veljković.

Ivana Kukolj Aleksić, pravnica, podsetila je kancelarija za besplatnu pravnu, u okviru edukativnog romskog centra, posavetovala preko 700 korisnika kojima je bila potrebna pravna i psihosocijalna pomoć. Ona je pozvala i ostale građane koji nisu koristili usluge centra da se jave ukoliko imaju potrebu za uslugama kancelarije za besplatnu pravnu pomoć.

 

KOMENTARIŠI