Požarevačka bolnica pozvala medije na svečano otvaranje trafo stanice

Požarevačka bolnica pozvala medije na svečano otvaranje trafo stanice

Opšta bolnica Požarevac, Foto: B.P.

Opšta bolnica Požarevac prosledila je medijima poziv za četvrtak, 24. mart za 13 časova.

Kako se navodi u pozivu, konferencija za medije organizuje se povodom otvaranja novoizgrađene transformatorske stanice. Poziv je upućen na oko dvadeset adresa medija koji treba da se okupe oko trafo stanice.

Trafostanica je rađena po najnovijim standardima i predstavlja najmodernije visokonaponsko postrojenje, navodi se. Trafostanica obezbeđuje povećanje snage i sigurnije i pouzdanije napajanje električnom energijom kompleksa Opšte bolnice u Požarevcu, kao i postojećih i budućih potrošača na konzumnom području Elektrodistribucije Požarevac. Transformatorska stanica je zidana trafostanica naponskog nivoa 10/0,42kV, opremljena 10kV postrojenjem u SF6 tehnici tipa SM6, sa 3 transformatora snage po 630kVA, navodi se još u pozivu.

Građevinski deo trafostanice čini zidani objekat koji je u unutrašnjosti podeljen na tri dela od kojih je prvi deo predviđen za ugradnju opreme snage 2×630 kVA i koji će biti u funkciji napajanja kompleksa opšte bolnice.

Drugi deo je predviđen za ugradnju opreme snage 2x630kVA i biće u funkciji napajanja postojećih i budućih potrošača Elektrodistribucije Požarevac i taj deo trafostanice biće vlasništvo Elektrodistribucije Požarevac.

Treći deo je predviđen za ugradnju dizel električnog agregata, navedeno je još u pozivu.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI