PODELI

Javna diplomatija i ekonomski rast Kine, tema je predavanja koje će se, u organizaciji Instituta Konfucije u Beogradu i Centra za kulturu Smederevo, održati u utorak, 18. septembra, sa početkom u 19 sati u Koncertnoj dvorani Centra.

Predavač, prof. dr Radosav Pušić, kako prenosi Podunavlje.info, upoznaće posetioce sa aktuelnim sadržajima koji javnu diplomatiju čine značajnim činiocem u razvoju Kine.

Tokom predavanja biće objašnjeni značaj i uticaj Kine u svetskim zbivanjima, kao i njen uticaj na ekonomski razvoj Srbije i regiona. Predavanje će zainteresovanima približiti civilizacijske korene kineskog odnosa prema politici, ekonomiji, prema drugim zemljama.

Programsko veče biće prilika za jasnije i potpunije sagledavanje modela i vizije koji su Kinu vodili putem uspona do ekonomske velesile.

Prof. dr Radosav Pušić je rukovodilac Katedre za kineski jezik, kulturu i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, koordinator saradnje sa NR Kinom Univerziteta u Beogradu i direktor Instituta Konfucije u Beogradu.

 

KOMENTARIŠI