Predstavljanje knjige Petra Pece Popovića “Tragovi u beskraju” u petak u Požarevcu

Predstavljanje knjige Petra Pece Popovića “Tragovi u beskraju” u petak u Požarevcu

Foto: Urban City // B.P.

Narodna biblioteka “Ilija M. Petrović” Požarevac, organizuje predstavljanje knjige Petra Pece Popovića “Tragovi u beskraju” 25. februara 2022. godine, u 19 časova.

Knjiga „Tragovi u beskraju“ predstavlja zbirku Pecinih tekstova otišlih junaka iz sveta muzike. U njoj su prikazana pedeset tri sećanja na strane i domaće muzičare. Peca nije krio da su oni uticali na formiranje njegove ličnosti, a da bi bez njih sigurno bio gori čovek. Iz njihovih pesama, primera i njihove muzike crpeo je neka znanja koja su mu koristila da ostane čovek bez stida i srama.

Petar Popović ceo život piše takve tekstove, a ovi koji se nalaze u njegovoj knjizi „Tragovi u beskraju“ su nastali za poslednjih 13 godina. U knjizi su svoje mesto pronašli Badi Holi, Džimi Hendriks, Majkl Džekson, Vitni Hjuston, Džo Koker, Čak Beri, Litl Ričards i mnogi drugi. Od domaćih autora tu su Davorin Popović, Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Vlada Divljan, Čobi…

Kod Petra Popovića političke okolnosti nisu imale nikakvog uticaja na njegovo pisanje, jer je stvar u koju veruje iznad politike u kojoj nažalost neminovno živimo. Da je pratio i da se bavio politikom nikada ne bi uspeo da napiše ovo što je napisao.

Peca Popović je bio urednik časopisa „Džuboks“, „Rok“, „Zvezdine revije“. Pisao je za „Politiku“, „Politiki zabavnik“, „Sportski žurnal“, a pomogao je i velikom broju muzičara koji su u tadašnje vreme započinjali svoju karijeru, a kasnije postali uspešni u svetu muzike.

KOMENTARIŠI