Predstavljen Samsung Galaxy S9/S9+, evo kada stiže u Srbiju i koje su...

Predstavljen Samsung Galaxy S9/S9+, evo kada stiže u Srbiju i koje su cene!

Sa najboljom kamerom do sada, Galaxy S9 i S9+, napravljeni su tako da odgovaraju povećanoj potrebi za komuniciranjem i izražavanjem sebe putem fotografija, video zapisa i emotikona

ekanju je kraj: Ovo su Galaxy S9 i Galaxy S9+ telefoni – upoznajte ih detaljno!

Samsung je još jednim Unpacked događajem u Barseloni, na MWC sajmu, otpakovao najnovije članove Galaxy linije telefona – Galaxy S9 i Galaxy S9+.

Telefoni su evolutivni korak unapred u odnosu na Galaxy S8 i Galaxy S8+ telefone i donose ne samo važne ispravke, koje su korisnici tražili, nego i neke nove funkcije, bez kojih “generacija ljubitelja društvenih medija“, kako ih je nazvao direktor Samsung kompanije zadužen za razvoj mobilne telefonije D. Dž. Koh nazvao, danas nikako ne može!

Sa najboljom kamerom do sada, Galaxy S9 i S9+, napravljeni su tako da odgovaraju povećanoj potrebi za komuniciranjem i izražavanjem sebe putem fotografija, video zapisa i emotikona. Uređaji stižu redizajnirani, s varijabilnim otvorom blende, koji dodatno poboljšava kameru za snimanje pri slabom osvetljenju. Sa Super Slow-mo videom i AR emotikonima, Galaxy S9 i S9+ garantuju korisnicima da neće propustiti nijedan važan trenutak.

Zahvaljujući snažnim stereo zvučnicima razvijenim u saradnji s kompanijom AKG, Dolby Atmos surround zvuku i beskrajnom ekranu od ivice do ivice – ključnom elementu u Samsung dizajnerskom nasleđu –  Galaxy S9 i S9+ pružaju nov nivo zabave. Osim toga, oba uređaja imaju novu SmartThings aplikaciju, koja ujedinjuje postojeće IoT usluge u jedinstven pametan način korišćenja.

Redizajnirana kamera

Današnje kamere nisu tu samo za fotografisanje – one služe za povezivanje i komuniciranje. Korisnici žele da kamera na njihovom pametnom telefonu ima najmoderniju tehnologiju, kako bi mogli da uz pomoć visokokvalitetnih fotografija i alata ispričaju svoju jedinstvenu priču.

Imajući tu želju korisnika na umu, Galaxy S9 i S9+ imaju kamere sa Super Speed Dual Pixelsenzorom sa posvećenom snagom obrade i memorijom za visoki kvalitet slike. Karakteristike kamere na Galaxy S9 i S9+ uključuju i sledeće opcije:

– Super Slow-mo: Dinamičnim i usporenim video zapisima, koji snimaju do 960 slika u sekundi, svaki korisnik može učiniti nezaboravnim svakodnevne trenutke. Galaxy S9 i S9+ poseduju automatski Motion Direction, inteligentnu karakteristiku, koja detektuje kretanje u kadru i automatski počinje da snima. Nakon snimanja video zapisa Super Slow-mo, korisnici mogu odabrati muziku u pozadini. Na raspolaganje imaju 35 različitih opcija, a mogu dodati i melodiju sa njihove omiljene plejliste. Korisnici, takođe mogu jednostavno da izrade, uređuju i dele GIF-ove jednostavnim dodirom sa tri pokretna stila, kako bi bili u stanju da ih gledaju onoliko dugo koliko žele.

– Kamera za snimanje pri slabom osvetljenju: Dobro osvetljenje je tajna svake dobre fotografije. No, često se fotografije snimaju u manje idealnim uslovima osvetljenja, jer većina kamera na pametnim telefonima ima fiksni otvor, koji se ne može prilagoditi niskim ili svetlim okruženjima osvetljenja. Ovo dovodi do zamućenih ili bledih fotografija. Slično načinu na koji se dužica ljudskog oka širi i smanjuje, Samsungov varijabilni otvor blende (f/1.5 do f/2.4) automatski omogućava više svetla kad je mrak i manje svetla kada ima previše svetla. Na taj način korisnik dobija čiste i jasne fotografije.

– AR Emoji: Samsung omogućava korisnicima izradu emotikona koji izgledaju, zvuče i deluju baš poput njih samih. AR Emoji koristi algoritam mašinskog učenja, koji se temelji na podacima, koji analiziraju 2D sliku korisnika i iscrtavaju više od 100 izraza lica. Rezultat je 3D model za odražavanje i oponašanje izraza poput namigivanja i klimanja glavom. AR Emoji deli stvarna osećanja korisnika ne samo u video zapisu, već i u nizu nalepnica koje koriste standardni AGIF formata datoteke, tako da korisnici mogu da podele svoje emocije na većini drugih platformi za razmenu poruka.

– Bixby: Samsung inteligentna platforma, integrisana u kameru, koristi povećanu realnost i tehnologije dubokog učenja, kako bi pružila korisne informacije o okruženju korisnika. Otkrivanjem i prepoznavanjem objekata u stvarnom vremenu, Bixby odmah generiše informacije direktno na vrhu slike na koju kamera ukazuje. Korisnici mogu da prevode strane jezike kao i da preračunavaju valute u stvarnom vremenu uz Live Translation, kao što su u prilici da saznaju više o svojoj okolini, kupuju proizvode viđene u stvarnom svetu i prate unošenje kalorija u jednom danu.

https://youtu.be/5_-NKRVn7IQ

Redizajnirana zabava

Pametni telefoni često su izbor za zabavu, zbog čega je Samsung stvorio uređaj koji nudi vrhunski zvuk uz stereo AKG zvučnike. Zvukovi su jasni, čisti i kvalitetni bez obzira na to da li korisnici gledaju film ili slušaju album omiljenog umetnika. Galaxy S9 i S9+, takođe podržavaju Dolby Atmos, sa efektom zvuka od 360 stepeni.

Galaxy S9 i S9+ audio iskustvo nadopunjuje Samsung beskrajni ekran. Prvi put predstavljen na Galaxy S8, odvažni, svetao Super AMOLED beskrajni ekran stapa se gotovo direktno u telefon bez ivica, koje ga ometaju. Sa prilagodljivim poboljšanjem kontrasta, korisnici mogu koristiti svoj uređaj čak i kad su izloženi direktnoj sunčevoj svetlosti.

Uređaj koji podržava „povezani način života“

Kao prvi pametni telefoni koji podržavaju novu aplikaciju SmartThings, Galaxy S9 i S9+ mogu se povezati sa drugim Samsung uređajima, ali i uređajima, koji ne pripadaju kompaniji.

Najnoviji Samsung DeX idealan je za one koji su stalno u pokretu, nudeći odgovarajuće iskustvo na celom ekranu mobilnog uređaja. Sa DeX Padom, novim sistemom priključivanja, korisnici mogu jednostavno povezati Galaxy S9 i S9+ na veći monitor, tastaturu i miš. Na ovaj način, dobija se mobilno iskustvo sa poboljšanim izmenom dokumenata ili čak igranjem po celom ekranu . Korisnici takođe mogu, s DeX Padom, pretvoriti Galaxy S9 i S9+ u Touch Pad.

Najbolje je standard kompanije Samsung

Samsung je postavio više standarde kada je reč o pametnim telefonima, uključujući IP68 otpornost na vodu i prašinu, kao i bežično punjenje. Galaxy S9 i S9+ idu korak dalje, jer podržavaju proširivu memoriju do 400 GB microSD karticom i opremljeni su najnovijim procesorima za premijum aplikacije, koje nude snažne performanse i sofisticiranu obradu slike.

Osim toga, uz Galaxy S9 i S9+ korisnici mogu biti mirni, jer su uređaji zaštićeni Knox 3.1, najsavremenijom Samsung sigurnosnom platformom. Galaxy S9 i S9+ podržavaju tri različite mogućnosti biometrijske provere autentičnosti – dužicu oka, otisak prsta i prepoznavanje lica. Korisnici sami mogu odabrati način za zaštitu uređaja i aplikacija. Uređaji podržavaju Inteligentno skeniranje, novu potvrdu koja koristi kolektivnu snagu skeniranja dužice oka i tehnologije prepoznavanja lica kako bi brzo i jednostavno otključala telefon korisnika u bilo kojoj situaciji. Dedicated Fingerprint dodatno pruža korisnicima mogućnost korišćenja različitih otisaka prstiju za pristup Secure Folderu, za razliku od one koja se koristi za otključavanje telefona.

Galaxy S9 i S9+ su brigu o zdravlju podigli na još viši nivo uz poboljšani optički senzor ugrađen direktno u uređaj, pružajući bogatiju i tačniju informaciju o zdravstvenom statusu korisnika. Na taj način, senzor omogućava ovim telefonima praćenje Heart Load Factor-a samog korisnika. Radi se o novom merenju otkucaja srca u stvarnom vremenu.

https://youtu.be/FI2CpNdaJAc

Novi sistem kupovine dostupan i u Srbiji

Galaxy S9 i S9+ u Srbiji su dostupni od 16. marta 2018. godini, u ponoćno crnoj, koralno plavoj, ali i u novoj purpurno ljubičastoj boji.

Nezvanično smo saznali da bi cena Samsung Galaxy S9 trebalo da bude 850 evra u redovnoj prodaji, a Galaxy S9+ telefona 950. Telefoni će biti u ponudi operatora.

KOMENTARIŠI