Preko 2000 posetilaca u Zavičajnom muzeju

Preko 2000 posetilaca u Zavičajnom muzeju

Svake godine gostovanje izložbi iz Prirodnjačkog muzeja u Petrovcu na Mlavi izazove veliko interesovanje sugrađana, posebno onih najmlađih, ali ove godine Zavičajni muzej Petrovac na Mlavi zabeležio je jednu od najbrojnijih posećenosti gostujuće izložbe

Povodom dečije nedelje, početkom oktobra Zavičajni muzej je ugostio izložbu „Kroz svet insekata“ iz Prirodnjačkog muzeja u Beogradu. Izložba prikazuje preko 1700 vrsta insekata koji žive u Srbiji. Više od 9500 pojedinačnih insekata (leptira, skakavaca, pčela, senica, tvrdokrilaca…) postavljenih nazanimljiv način, privukli su naše sugrađane u Galeriju Zavičajnog muzeja.

Zavičajni muzej posetile su sve osnovne škole sa teritorije opštine Petrovac na Mlavi, đaci srednje škole „Mladost“ i PU „Galeb“.

Posebno se ističe, da je pored organizovanih grupnih poseta, interesovanje za ovu izložbu bilo veliko i za individualne posete, te je Galerija Zavičajnog muzeja svakog radnog dana od 8h do 20 h uvek bila puna posetilaca. Interesanto je da su deca koja su pre podne dolazila organizovano sa školom, popodne dovodila svoje roditelje u želji da ponovo pogledaju izložbu.

KOMENTARIŠI