Diplomska predstava Ljubiše Ristića zadržala se na repertoaru Jugoslovenskog dramskog pozorišta više od četiri decenije. Sada, živi novi život u KPGT-u, prenosi E-Braničevo.

Požarevljanka Marina Rakić studentkinja 3. godine glume i režije u klasi Ljubiše Ristića, smatra čašću što je dobila priliku da igra u „Bubi u uhu“, kultnoj predstavi koja traje od 1971. godine.

Predstava je nastavila svoj život sa mladim glumcima. Imala sam tu sreću da kao najmlađa u novoj podeli sarađujem sa starijim i iskusnijim kolegama i da od njih učim. To je ujedno bio i veliki izazov, ali cela ekipa je bila izuzetno profesionalna i veoma požrtvovana tako da smo udruženim snagama, naravno na čelu sa Ljubišom, uradili kvalitetan posao“, kazala je Marina.

Igrajući ovaj komad, kako istiće, iskazuju poštovanje i održavaju sećanje na sve one iz prve podele kojih nažalost više nema.

Nova – stara „Buba“ predstavlja omaž genijalnom Nikoli Simiću. Na probama, na našu radost imali smo veliku pomoć i podršku legendarnih glumaca koji su predstavu održavali u životu 45 godina, među kojima su Rada Đuričin, Vlasta Velisavljević, Branka Petrić. Mi ćemo se potruditi da predstavu bar još toliko održimo u životu, rekla je mlada glumica.

Mnogim glumcima koji su kasnije bili nosioci repertoara JDP-a, „Buba u uhu“ bila je odskočna daska, pa se nadamo da će i Marinu vinuti u glumačke visine.

„Uživam u svakom izvođenju, ali istovremeno osećam i veliku odgovornost. U toku su gostovanja po Srbiji, ovoga puta mogu da kažem da se posebno radujem jer ćemo igrati u Požarevcu u gradu u kome sam odrasla“, zaklučila je.

Kultna „Buba u uhu“, po vodvilju Žorza Fejdoa, izvedena je  1.700 puta i videlo ju je više od milion gledalaca.

Na velikoj sceni Centra za kulturu Požarevac biće 18. maja.

 

KOMENTARIŠI