ANA BRNABIĆ, Foto: Urban City / I.P.

Premijerka Ana Brnabić sastala se predstavnicima sindikata i radnika “Fijata”, koji kažu da očekuju značajane pomake od tog razgovora.

Pre početka sastanka, jedan od predstavnika sindikata zaposlenih u “Fijatu” Zoran Mirković rekao je da očekuju da se “ova saga završi”, do dođe do “krupnog pomaka”, neke finalizacije i dogovora.

Dodao je da je premijerka tražila četiri dana bez protesta, što će biti ispoštovano, i da neće biti protesta do utorka, ali, kako je rekao, ako do tada ništa ne bude dogovoreno, već od srede najavljuje proteste.

Mirković je ponovio da je suština sindikalnih zahteva da odlazak radnika iz “Fijata” bude isključivo na dobrovoljnoj osnovi.

Dodao je da je “Stelantis” toliko novca dobio od države, da ne bi sada smeo da otpušta radnike.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvuje i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.

Deo radnika “Fijata” juče se okupio ispred fabrike u Kragujevcu, nezadovoljni dinamikom rešavanja njihovog statusa, a premijerka Brnabić juče je razgovarala sa predstavnicima “Stelantisa”.

Poručila je radnicima da će Vlada Srbije dati sve od sebe da bi ih zaštitila.

U sredu su četiri sindikata i predstavnici radnika “Fijata” uputili zahteve Vladi Srbije i kompaniji o budućnosti radnika “Fijata”, upućivanju radnika na rad u inostranstvo i kod drugog poslodavca na teritoriji Grada Kragujevca.

KOMENTARIŠI