Presuda Višeg suda u Požarevcu: Nožem izbo prijatelja, osuđen na tri i...

Presuda Višeg suda u Požarevcu: Nožem izbo prijatelja, osuđen na tri i po godine zatvora

Foto: Urban City / B.P.

Nakon opijanja i svađe, optuženi je svog prijatelja više puta ubo nožem u stomak, grudi i vrat i naneo mu povrede opasne po život.

Pravosnažnom presudom Višeg suda u Požarevcu, Saša Stojković (50) iz Velikog Gradišta osuđen je na tri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva prijatelja i sugrađanina Željka Ivanovića (41).

Presuda je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je optuženi postigao sa višim tužiocem.
Do ovog napada došlo je 30. marta u porodičnoj kući optuženog, dok su u njoj bili njegova ćerka i dvojica prijatelja. Svi oni konzumirali su alkohol i slušali muziku preko kompjutera. U jednom trenutku izbila je svađa, jer je optuženi naredio ćerki da isključi muziku, kako bi njegov sin, oboleo od autizma, na kompjuteru igrao igrice. Pošto ga ćerka nije poslušala, on je počeo da je vređa, zbog čega ga je Ivanović opominjao, pa su se i oni posvađali. Tada je optuženi sa stola uzeo kuhinjski nož, sečiva dugog osam centimetara, i Ivanovića ubo nekoliko puta u stomak, grudi i vrat.
On je vozilom Hitne pomoći prebačen u Opštu bolnicu u Požarevcu, gde je nad njim, zbog teških povreda, opasnih po život, izvršena operacija. Osumnjičeni je uhapšen i određen mu je pritvor, u kojem će biti sve do upućivanja na izdržavanje kazne.
Prilikom hapšenja nad njim je obavljeno alkotestiranje, kojim je utvrđeno da ima 2,58 promila alkohola u krvi. Za krivično delo za koje se teretio, zakonom je zaprećena kazna od dve do 15 godina zatvora.

Teško povređeni Ivanović u bolnici se oporavio i otpušten je nakon tri nedelje lečenja. On se pridružio krivičnom gonjenju optuženog, a za naplatu odštete upućen je na parnicu, prenose Novosti.

KOMENTARIŠI