PODELI
Foto: Pixabay / Arrivera

WhatsApp uvodi nove uslove korišćenja, a svi koji ih ne budu prihvatili izgubiće pristup toj popularnoj platformi za dopisivanje, koja je u vlasništvu Facebooka.

Korisnici aplikacije WhatsApp imaju vremena do februara razmisliti o promeni uslova korišćenja te aplikacije, koju kompanija želi da uvede početkom iduće godine. Tako barem poručuju iz WABetainfo, koji su uočili i putem weba podelili snimke ekrana koji pokazuju najavljene promene.

Dodirom na Pristajem (Agree) prihvaćate nove uslove koji stupaju na snagu 8. februara 2021. godine, vidi se na jednom snimku ekrana.

Nakon tog datuma moraćete da prihvatite nove uslove korišćenja kako biste mogli da nastavite da koristite WhatsApp ili jednostavno uvek možete da izbrišete svoj korisnički račun, piše nadalje.

Malo je verovatno da će većina korisnika hteti da izbriše svoje korisničke račune jer je WhatsApp ipak i dalje najpopularnija aplikacija za dopisivanje u svetu – dnevno se putem ove aplikacije šalje oko 100 milijardi poruka.

Službene reakcije iz WhatsAppa o mogućim promenama zasad nema, ali potvrdili su da korisnici koji ne prihvate nove uslove do 8. februara neće moći nakon tog datuma da koriste aplikaciju.

WhatsApp je nedavno izneo planove za više interakcije s kompanijama, odnosno više interakcije između privatnih korisnika i kompanija isključivo putem aplikacije.

Postoje i planovi za omogućavanje korisnicima da kupuju proizvode isključivo iz aplikacije, a istraživanje te kompanije pokazalo je da korisnici preferiraju da kontaktiraju s firmama radi pomoći o informacijama te da će tako pre kupiti proizvod, prenosi Zimo.

Protekle sedmice WhatsApp je uveo još jednu veliku promenu – interaktivne pozadine ekrana, koje omogućuju postavljanje jedinstvenog izgleda chata sa svim korisniku najdražim ili najbitnijim kontaktima.

KOMENTARIŠI