Prijem za majke porodilje: Od opštine novčane naknade, auto sedišta i besplatan...

Prijem za majke porodilje: Od opštine novčane naknade, auto sedišta i besplatan parking

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primiće u ponedeljak, 24. decembra, majke, odnosno roditelje koji su, rođenjem deteta, ostvarili pravo na novčane naknade i druge pogodnosti.

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primiće u utorak, 25. decembra, majke, odnosno roditelje koji su, rođenjem deteta, ostvarili pravo na novčane naknade i druge pogodnosti.

Jednokratne novčane naknade za opremanje novorođenčeta prima jedan od roditelja koji ima prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, i to za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i naredno 25.000 dinara. Pored ovog, nezaposlene majke imaju pravo i na dodatnu naknadu u iznosu od 50.000 dinara. Opština je postala bogatija za 11 devojčica i 11 dečaka pa je pravo na naknadu za protekli period ostvarila 21 porodica za 22 bebe.

Roditelji novorođenih beba će, ovom prilikom, od opštine dobiti i dečja sedišta za automobil dok će im JKP ”Dunav Veliko Gradište” obezbediti karte za besplatan parking.

Pravo na opremanje novorođenčeta i dodatno opremanje kao i naknadu za novorođeno dete utvrđeno je Odlukom o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana u opštini Veliko Gradište i Odlukom o izmeni Odluke o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana u opštini Veliko Gradište iz 2017. godine, a ostvaruje se preko Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac i Opštinske uprave opštine Veliko Gradište.

Ovakvim socijalnim programom opština nastoji da obezbedi što bolje uslove koji će poboljšati status osetljivih grupa, među kojima i učenika, studenata, novorođene dece, nezaposlenih majki i žena kojima je potrebna vantelesna oplodnja te mladih bračnih parova.

Prijem će se održati u svečanoj sali Skupštine opštine sa početkom u 12 sati.

KOMENTARIŠI