Izabrano novo rukovodstvo opštine Kučevo – Prvi put u Srbiji dve dame...

Izabrano novo rukovodstvo opštine Kučevo – Prvi put u Srbiji dve dame na čelu lokalne samouprave

Odbornici SO Kučevo održali su u ponedeljak 17. decembra dve sednice: petnaestu (redovnu) i sednice po hitnom postupku

Slavica Bulutić nova predsednica opštine Kučevo, Mica Lukić Radenković zamenica predsednice.

Odbornici SO Kučevo održali su u ponedeljak 17. decembra dve sednice : petnaestu (redovnu) i sednice po hitnom postupku.

Na početku redovne, Novica Janošević, kao aktuelni predsednik opštine, izneo je ukratko dešavanja između dve sednice, posebno apostrofirajući značaj rekonstrukcije železničke pruge Požarevac-Kučevo-Majdanpek, i ulogu čelnika naše lokalne samouprave u tom projektu. Istakao je i radove na zgradi osnovne škole u Kučevu, vredne 56 miliona dinara, kao i projekte Kancelarije za LER, koji će našoj opštini doneti više od 200 hiljada eura investicionog ulaganja. Govorio je i o značaju njegovog izbora za predsednika Nacionalnog saveta Vlaha. Nakon toga, predsednik SO Vladimir Stojanović, odbornike je upoznao da je Janošević podneo pismenu ostavku na mesto predsednika opštine što za sobom povlači i ostavke zamenika predsednika i članova Opštinskog veća.

Novo rukovodstvo opštine Kučevo

U okviru Dnevnog reda , odbornici su bez ikakve rasprave, usvojili rebalans budžeta za tekuću godinu, Odluku o izvršenju budžeta za period od 01.01-30.09. 2018., kao i budžet za narednu 2019. Između ostalih tačaka, takođe bez rasprave, usvojene su i one o mreži škola i predškolskih ustanova, set tačaka vezan za rad JKP „Kučevo“, i više kadrovsih rešenja vezanih za pojedine školske i Upravne odbore. Tokom redovne sednice, kraće polemike su se vodile oko usvajanja Izvoda iz zapisnika sa prethodne sednice, u okviru koje su pojedine odbornice sa liste GG „dr Darko Blagojević“ ponovo insistirale na ostavci jedne odbornice sa njihove liste a predsednik SO Stojanović je istakao da nije dužan da ih uči, i da sve u vezi sa tim piše u zakonskim i podzakonskim aktima; prilikom pretposlednje tačke dnevnog reda, utvrđivanja prestanka mandata predsedniku i zamenici predsednika opštine i članovima Opštinskog veća, takođe je došlo do polemike, koju je, zbog toga što nije bila vezana za tačku dnevnog reda, predsednik SO prekinuo. Ovom prilikom , dosadašnji predsednik opštine Kučevo se zahvalio svim građanima, odbornicima, članovima Veća i saradnicima, na dosadašnjem zajedničkom radu i budućim nosiocima najviših funkcija, poželeo mnogo uspeha. Nakon toga je odbornik Jenić Slavoljub podneo ostavku na mesto odbornika, a predsednik Odborničke grupe „Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje“ u skladu sa Poslovnikom o radu uputio zahtev za sazivanje sednice po Hitnom postupku. Zahtev je stavljen na glasanje i usvojen a predsednik SO je dao pauzu od 15 minuta. Usledila je sednica SO po Hitnom postupku, na kojoj je za novu predsednicu opštine izabrana Slavica Bulutić (1973. master ekonomista za računovodstvo i reviziju), za zamenicu predsednice Mica Lukić-Radenković i novi članovi Opštinskog veća : Miloš Petrović, Ljubiša Vojić, Zoran Kuzmanović, Slaviša Marijoković, Davor Stanojević, Goran Pejić i Sanja Vukojević . U svom inaguracionom govoru Slavici Bulutić je istakla da će sve svoje napore uložiti u to da Kučevo postane bolje mesto za život, na poboljšanje demografske slike opštine, kao i na to da mladi prestanu odlaziti iz naše opštine a da se oni koji su otišli vrate.

KOMENTARIŠI