Foto: Urban City / I.P.

Danas, 28. maja gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović u Svečanim salonima organizovao je prijem za učenike OŠ “Desanka Maksimović” koji su osvojili prvo mesto na republičkom takmičenju iz odbojke i učenike OŠ “Jovan Cvijić” koji su osvojili medalje u gimnastici i u malom fudbalu.

Foto: Urban City / I.P.

Gradonačelnik je započeo govor rečima da ne postoji grad na svetu koji ne bi želeo da neki tim sa njegove teritorije ne osvoji neku titulu u seniorskoj konkurenciji, ali da se na tom putu ne preskaču stepenici. “Pomoć sportskim klubovima i udruženjima pružali smo uz uslov da se što veća energija usmeri ka mlađim kategorijama. Uporedo sa tim, ulaganje u školski sport čini mi se da upravo u ovim danima daje prve rezultate.
Pehari i zvanja koje ste osvojili iz gimnastike, odbojke i malog fudbala nisu jedini koji su stigli u grad i samo su epidemiološke mere razlog što vas danas nije više u Svečanim salonima”, rekao je Pavlović.

-Pored izuzetnih rezultata, svojim fer plej odnosom prema igri i protivniku pokazali ste da ste pravi ambasadori grada. Slobodno mogu da kažem da je upravo to najveći razlog što smo svi ponosni na vas i vaše škole, “Desanka Maksimović” Požarevac i “Jovan Cvijić” Kostolac, naglasio je gradonačelnik.

-Pomislite samo kakva će tek biti čast kada to učinite u seniorskom dresu sa vašim prezimenom i imenom grada na leđima, i grbom Požarevca na srcu. Čestitam Vam na uspehu još jednom, u svoje i ime svojih saradnika kao i svih građana Požarevca, rekao je na današnjem prijemu Saša Pavlović.

-Takođe mi ko grad želimo da negujemo našu omladinu, želimo da vas promovisemo, pa smo iz tog razloga pre toga uveli i neke novine, a to je da želimo da promovišemo i znanje, pa tako promovišemo učenike generacije osnovnih i srednjih škola, ali isto tako želimo da promovišemo i zdrav duh, dodao je.

SAŠA PAVLOVIĆ, Foto: Urban City / I.P.

-U zdravom telu zdrav duh, kažu sportisti, vi ste sportisti, vi ste promovisali naš grad i mi smo veoma ponosni na vas! Ja želim da ubuduće imam što više ovakvih obaveza, ovog tipa, jer meni je ovo najlepše, najlepše mi je da vas vidim sa tim peharima i znam da su i vaši roditelji ponosni na vas, kao što je i grad ponosan na vas. Ono što ovde ja kao nekadašnji profesor uvek volim da kažem, to je da treba da slušate i poštujete vaše roditelje oni su vam najbolji prijatelji, budete dobri učenici u školi, a kao dobri učenici verujem da ćete biti i dobri sportisti. Sve možete u školi da postignete i da budete dobri učenici i dobri sportisti i da živite srećnim životom. Ono što svim, ovako mladim našim Požarevljanima i Kostolčanima želim da kažem, to je da volite vaš grad, volite Požarevac, volite Kostolac. Da jednog dana Bože zdravlja odete i da studirate, ali da se vratite u naš grad i ovde zajedno sutradan vi vodite ovaj grad i vi unapredjujete ovaj grad da budete dobri ljudi pre svega. Dobro zapamtite ove reči i nemojte nikad da zaboravite ko su vam roditelji, ko vam je porodica, gde ste rodjeni i u kom gradu ste odrasli. Volite vaš grad, kao što ga volite i sad, a ja vam želim da sutradan ako budete imali nekih uspeha, a verujm da ćete ih sigurno imati, ako se budete bavili ozbiljnije sportom, verujem da ćete i otići iz ovog grada, ali svaki put setite se vašeg grada i gledajte da se vratite u naš grad.

Zatim se obratila direktorka OŠ Jovan Cvijić iz Kostolca, Sunčica Marković.

-Čast mi je da u naše ime mogu da se zahvalim gradonačelniku i njegovim saradnicima na svečanom prijemu i na tome što mislite na sve ostalo u gradu tako i na ove male djake koji tek stižu kako ste i rekli gradonačelniče da budu pravi predstavnici grada i naš ponos, još jednom hvala na prijemu i na tome što mislite na sve nas, rekla je Marković.

SUNČICA MARKOVIĆ, Foto: Urban City / I.P.
Na današnjem prijemu obratio se i direktor OŠ Desanka Maksimović Zlatan Radovanović.

“Ono sto je važno to je da svi mi dokazujemo da upravo sprovodimo ono, a to je da sport vratimo u školu. OŠ je širom otvorila vrata za decu koja žele da se bave sportom, a mnogo ih ima, čak smo dozvolili korišćenje resursa škole, pa i preko zimskog i letnjeg raspusta. Deca su to prepoznala, naravno to ništa ne bi moglo zbog nastavnika koji su veliki profesionalci u svom poslu i koji to vrlo odgovorno rade.

ZLATAN RADOVANOVIĆ, Foto: Urban City / I.P.

Deca su presrećna, imali smo čak i svečani prijem naših odbojkaša, kom je prisustvovao i član gradakog veća i stvarno je bilo lepo, kao kada dočekujemo reprezentativce sa svetskih takmičenja. To je upravo pravi način kako pridobiti sportiste i kako inicirati decu da se bave sportom. Mi to u našoj školi radimo i nadamo se da ćemo ubuduće to raditi, ne bismo to mogli da nismo imali pomoć lokalne zajednice, grada, gradonačelnika i svih ostalih koji su to prepoznali, uložili sredstva u salu, uložili u sve što je potrebno da bismo mogli da funkcionišemo i dostignemo ovaj uspeh koji smo i postigli”, rekao je Radovanović.

Foto: Urban City / I.P.
Odbojkaši iz Desanke su ovom prilikom gradonačelniku poklonili dres i loptu sa potpisima.

KOMENTARIŠI