Foto: Energija Kostolac

Zaposleni u termosektoru ogranka „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ tokom prva četiri meseca ove godine ostvarili su proizvodnju od 2.236.152.000 kilovat-časova električne energije.

Pouzdan je bio rad oba bloka termoelektrane „Kostolac B“, tako da su ovi termokapaciteti isporučili našem elektroenergetskom sistemu 1,54 milijarde kilovat-sati električne energije. Dobar proizvodni učinak su zabeležili i blokovi A1 i A2. Ono što daje razlog za zadovoljstvo i ponos jeste činjenica da je termoelektrana „Kostolac A“, sa najstarijim blokovima, isporučila sistemu 687 miliona kilovat-sati električne energije.

Uslovi za rad bili su pod pravilima epidemije koronavirusa, tako da je sve organizovano u skladu sa najvišim stepenom brige za očuvanje zdravlja zaposlenih. Dobrim rezultatima doprineo je i kvalitetan i kaloričan ugalj, koji su obezbeđivali rudari ogranka, a svi napori se usmeravaju da „Kostolac“ i dalje tokom godine bude prepoznatljiv kao pouzdan i efikasan proizvođač električne energije u „Elektroprivredi Srbije“.

KOMENTARIŠI