Proizvodnja kopa „Drmno“ za osam meseci: Iskopano 5,6 miliona tona uglja

Proizvodnja kopa „Drmno“ za osam meseci: Iskopano 5,6 miliona tona uglja

Na Površinskom kopu „Drmno“, kako nam je rečeno u Službi za praćenje i analizu proizvodnje, u avgustu je iskopana 741.101 tona uglja. Za potrebe TE „Morava“ iz Svilajnca tokom avgusta isporučeno je 25.712 tone uglja. Od kraja jula počela je isporuka uglja i za TENT u Obrenovcu. U avgustu je isporučeno 65.441 tona uglja.

Od početka godine na kopu „Drmno“ iskopano je 5.669.253 tone uglja. Prosečna kalorijska vrednost uglja iznosila je 8.358 kilodžula po kilogramu uglja, što je više od planirane toplotne vrednosti.

Rudarskim sistemima koji su angažovani na otkrivanju uglja u avgustu je otkopan 2.783.341 kubni metar jalovine. Od početka godine otkopano je i odloženo na odlagalištu ukupno 19.933.958 kubika čvrste mase.

1 KOMENTAR

  1. Svaka cast svima. Ovim ljudima koji se bave ovim trebalo bi odati veliku pocast, kao i odredjenu novcanu dodatnu naknadu. Znam da masine to rade, ali dosta i ljudi ucestvuju u ovome, transport i sve. Zato sam uvek govorio da drzava treba da pronadje nacin da iz nekih izvora izdvoji dodatna sredstva za ove ljude. Dodatno oporezovati strane banke, kazina i kladionice, to je resenje. Prema izvestajima u regionu okreću desetine miliona evra… To mora da se oporezuje.

KOMENTARIŠI