PROMOCIJA U POŽAREVCU: Milena među heroinama

PROMOCIJA U POŽAREVCU: Milena među heroinama

Promocija knjige „One su promenile Srbiju”, u izdanju Kompanije „Novosti”, održana u Požarevcu. Među 70 portreta izuzetnih žena zasluženi prostor dobila i Milena Pavlović-Barili.

Knjiga “One su promenile Srbiju – izuzetne Srpkinje” promovisana je večerasu punoj Galeriji Milena Pavlović-Barili u Požarevcu. Publika je sa posebnim emocijama propratila priču o jednom od najnovijih izdanja kompanije Novosti.

I to nije za čudo, jer je među 70 portreta izuzetnih žena Srbije, koje su svojim velikim delima zadužile otadžbinu i čovečanstvo, zasluženi prostor dobila i njihova sugrađanka, njihova Milena.

Druženje sa ljubiteljima pisane reči je potrajalo u galeriji iz koje se slikarka i pesnikinja raskošnog dara uputila u svet i tamo pronela ime i duh Srbije.

Činilo se na trenutke da je sve zaokupila Milenina čudesna energija koja je zračila iz njenih više od 800 dela, dečjih crteža, nameštaja i igračaka koje je za nju brižljivo čuvala majka Danica.

O knjizi su govorile Ljiljana Japundžić Dabić, direktorka galerije, autori Tatjana Loš i Milena Marković, kao i Vojislava Beca Tanurdžić, koja je ilustrovala knjigu.

KOMENTARIŠI