Prošao na crveno, pod uticajem alkohola, udario policajca

Prošao na crveno, pod uticajem alkohola, udario policajca

Foto: Urban City / B.P. / ilustracija

Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu isključili su iz saobraćaja dvojicu vozača automobila zbog nasilničke vožnje, dok će protiv jednog od njih biti podneta i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policija je noćas oko 01.45 časova na Zrenjaninskom putu pokušala da zaustavi „fijat punto” kojim je upravljao 20. godišnji mladić, ali se on oglušio o naređenje policijskih službenika i nastavio da vozi, saopštio je MUP.

On je na nekoliko semafora prošao kroz crveno svetlo, nakon čega ga je patrola zaustavila.

Alkotestiranjem je utvrđeno je da je imao 0,72 promila alkohola u organizmu, a prilikom odvođenja na testiranje na psihoaktivne supstance on je, kako se sumnja, više puta pesnicom u glavu udario 41. godišnjeg policajca i naneo mu lakše telesne povrede, prenosi Tanjug.

Mladić je zadržan u službenim prostorijama policije i protiv njega će biti podnete odgovarajuća prekršajna i krivična prijava.

Saobraćajna policija je noćas oko 00.50 časova u Surčinskoj ulici zaustavila 37. godišnjeg muškarca koji je, kako je utvrđeno alkotestiranjem, automobilom „fijat punto” upravljao sa 2,26 promila alkohola u organizmu.

Vozač je zadržan u službenim prostorijama policije i protiv njega će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

KOMENTARIŠI